Тези соленки са меки, пухкави, изключително ароматни и страхотни за закуска.
Необходими продукти:
1 ч.ч. настъргано сирене
1 ч.ч. настърган кашкавал
200гр. настъргано масло
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
брашно за меко тесто(около 4 ч.ч.)
Начин на приготвяне:
В купа смесваме сиренето, кашкавала, маслото, киселото мляко с угасената в него сода за хляб, солта и разбъркваме всички съставки добре. Постепенно прибавяме брашното и замесваме меко тесто. Оставяме го да почине за 30 мин. След това разделяме тестото на 10 равни части, всяка от които разточваме на кора с дебелина 3-4 мм., която разделяме на 8 триъгълника. Всеки триъгълник навиваме във формата на кифличка. Печем в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.
Забележка: По желание може да ги намажем с яйце (аз го направих) и да ги поръсим със сусам или маково семе.
Няма коментари:
Публикуване на коментар