Преди доста време , не помня къде видях тази рецепта, която много ме впечатли и реших и аз да я направя.Бих публикувала адреса, но не го помня, затова предварително се извинявам на автора.
неделя, 29 януари 2012 г.
ШОКОЛАДОВ КРЕМ
Това кремче използвах за украса на кексчетата, чудесен е за шприцоване:)
2с.л. гъст карамелен сироп
50 мл. прясно мляко
1 1/2 ч.л. маргарин
2-3 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Натрошаваме на ситно шоколада и на водна баня го разтопяваме. Когато се разтопи прибавяме маргарина, карамела, пудрата захар и млякото като бъркаме постоянно.В зависимост от това за какво ще използваме крема, увеличаваме или намаляваме количеството на млякото.
Необходими продукти:
1 шоколад черен2с.л. гъст карамелен сироп
50 мл. прясно мляко
1 1/2 ч.л. маргарин
2-3 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Натрошаваме на ситно шоколада и на водна баня го разтопяваме. Когато се разтопи прибавяме маргарина, карамела, пудрата захар и млякото като бъркаме постоянно.В зависимост от това за какво ще използваме крема, увеличаваме или намаляваме количеството на млякото.
събота, 28 януари 2012 г.
петък, 27 януари 2012 г.
понеделник, 23 януари 2012 г.
4 начина да приготвим БУТЕРКИ
Може би, всички познавате този десерт:)Но у дома ние много му се радваме, защото е бърз лесен и може да се приготви в много вариации. Аз го приготвям в тези четири варианта.
Надявам се да Ви допаднат:)У дома никога не остава:):):)
неделя, 22 януари 2012 г.
СУПИЧКА ОТ КОКОШЧИЦА
Няма нищо по- вкусно от домашно приготвена супичка , а още по-вкусна е когато е от домашно пиленце или кокошчица!:) За щастие аз честичко имам възможността да се наслаждавам на вкуса на домашно пернато:) Вчера за пръв път заваля силен сняг, което за малко ни спря в къщи и остана време за старата кокошчица :):):), чиато среща с тенджерата все отлагахме.
А ето в какво се състои подготовката за супата : Измиваме кошчицата добре, правим си я на порции и скок в тенджерката , заливаме я в студена вода, слагаме и 2-3 с.л. ракийка ( от алкохола по бързо се сварява)и прибавяме сол на вкус. Когато месцето се свари, избираме месцето за супата (останалото месце използваме за основно ястие), прецеждаме бульона и започваме готвенето на супата:)
петък, 20 януари 2012 г.
събота, 14 януари 2012 г.
неделя, 8 януари 2012 г.
ПРАСКОВКИ вариант 1
БаНБОНКИ:)
По празниците винаги има сладкиши в изобилие...Ако ви е останал нарязан кекс, на който
всеки се мръщи (при наличието на торта и баклавичка :))и е започнал да съхне, ето Ви идея как да го оползотворите и бързо бързо да бъде изяден:)...
МАСЛЕН КРЕМ 1 вариант
източник на снимката : internet |
1 пакетче краве масло
1 ч.ч. пудра захар
2 жълтъка
2 супени лъжици какао(по желание)
Начин на приготвяне:
Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем и при непрекъснато бъркане се добавят един по един жълтъците до пълното им поемане. По желание добавяме какаото.
КАРАМЕЛЕН МЛЕЧЕН КРЕМ
Източник на снимката: Internet |
1 ч.ч. захар
1 пакетче краве масло
7 с.л. брашно
1 л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
В 100 мл. мляко размиваме брашното, а останалото мляко загряваме. Карамелизираме захарта на светъл карамел и към него прибавяме маслото. Бъркаме, до като получим еднородна смес, след което наливаме на части горещото мляко, като бъркането продължава. Махаме от котлона и на тънка струя добавяме брашняната кашичка, като ускоряваме бъркането ;) (има и миксери, но аз не ги използвам, предпочитам телта). Връщаме на котлона и отново бъркаме, докато се сгъсти крема.
И след цялото това бъркане имаме един страхотен крем за торти, сладкиши и каквото ви дойде на ум...:)
МЛЕЧЕН КРЕМ
източник на снимката: internet |
1 л. прясно мляко
4 жълтъка
6 с.л. брашно
1ч.ч. захар
50 гр. краве масло
1 ванилия
Начин на приготвяне:
В 100 мл. мляко разтваряме брашното и добавяме разбитите жълтъци.Останалото мляко смесваме със захарта и го слагаме да заври. След като заври го отнемаме от котлона и на тънка струйка прибавяме яйчената смес при непрекъснато бъркане. Връщаме на слаб котлон и продължаваме да бъркаме, за да поври 3-4 мин.( докато се по сгъсти). Към крема прибавяме ванилията и го оставяме да се поохлади, след което прибавяме и маслото като бъркаме, докато се поеме маслото.ФУНИЙКИ
И вече мога да ви споделя рецептата за любимите ми сладки фунийки пълни с млечен крем:)
Сега реших да ги "барна" малко и да са в тон с Великден. Просто добавих малко оранжева боя към тестото и ги украсих със стръкче маточина.
.... ноо с повод или без заслужава си да им отделите малко от времето си и после сладко даа си ги похапнете!
четвъртък, 5 януари 2012 г.
Абонамент за:
Публикации (Atom)