Тази рецепта е типичния представител на лафа "Тати-носи, Мама-меси"! Защо ли? Ами...
Доставчика на дивечовото месо е баща ми, а рецептата на майка ми :) Не съм участвала в изпълнението и, но в моя защита бях главен надзорник! И от стриктно водените записки по-време на приготовлението и разбрах, че са необходими няколко неща за правилното изпълнение на рецепата:
1. Ловец, но ако умеете да боравите умело с бухалка или друг тежък инструмент ...то може и да успеете да си хванете глиганче на рутинна разходка из гората...ама ако в краен случай си нямате ловец под ръка или не ви се рискува за такава екстремна разходка из гората, то и месаря ще Ви предложи хубаво месце от щастливо прасе.
2. Глинен гювеч, не че и тава с фолио няма да Ви свърши работа...амааа с гювеча е по-вкусно!
3. "Влашки" лук ( обяснението на майка ми за този лук е... ами ей го! Дребен и кичест, много лукчета с общо коренче...) абе всякакъв лук с големината на орех ще свърши работа.
4. И накрая, но не на последно място рецепта...е вече я имате!
И щом сте се сдобили с всички по-горе изброени съставки...то Вие сте готови да се насладите на вкусния гювеч "Тати- носи, Мама-меси!"с дивечово месо!
Помните ли кифлите с мармалад от едно време? Когато от всяка пекарна можехте да си купите жълта (но не от боя, а от яйца), пухкава, обилно поръсена със захар и пълна с мармалад кифла. Мм-ммм направо ми потичат лигите, като се сетя за аромата им! ...Е да още има тук таме някоя пекарничка, която все още държи на качеството... но за съжаление са в червената книга.
Аз имам решение...Еее, по- точно майка ми. Аз само присвоих рецептата й, за да я споделя с вас. Та на вашето вниманиеее... Мамините кифли с мармалад от едно време!
Еклерите са един от десертите, който приготвям когато искам да блесна. Имат си някоя друга тънкост и пиниз, но бързо се овладяват. Най-важният е никога и по никакъв начин не отваряйте фурната! Забравете :"Ама, само да ги погледна"; "Ама, само да ги проверя"! ...Ъъ-Ъъ! За да се получат добре, кротко трябва да си изчакате магията да се случи, а на нея са и нужни 25 мин. А когато минутите отминат ще имате идеалните кухи "възглавнички" за вашите еклери.
А за да са те кухи и да не станат месести е важно да оставите пареното тесто да се охлади за 3-4 мин. преди да добавите яйцата. И след всяко яйце да разбърквате добре. ...Е не бих казала, че са като детска игра, но веднъж хванеш ли им цаката се приготвят много бързо и в големи количества, защото никога не стигат.
Тази седмица съм на вълна бисквитки! Много обичам тези на "SUBWAY", ама много... и да ме извиняват, че ги копирам ама в моя град "SUBWAY" няма :( . За първи път опитах бисквитките им с бял шоколад и макадамия в Англия иии си беше любов от първа хапка:). Отдавна замислях да ги изкопирам и да си ги приготвя у дома, затова започнах да събирам продуктите още докато бях на рейс. С идеята да съм подготвена и веднага щом се прибера да ги направя, а и честно казано тук направо си те удря ток, като чуеш цената на някои продукти ... и така от Щатите си взех бял шоколад на дражета, от Япония ядки макадамия, от Корея нови кухненски мерилки, идеята за бисквитките от Англия, брашното от България....и направо си стана интернационална рецепта, която на сто процента ще влезе в домашната ми готварска книга.
Рецептата е лесна и се поддава на адаптации, интерпретации и нагодявания. И затова, ако не можете да намерите ядки макадамия, (защото не са често срещани, а и са доста скъпи) можете да ги замените с бадеми или лешници, бисквитките стават също толкова вкусни и с тях. Нарежете на малки квадратчета един бял шоколад и така ще замените малките драженца от бял шоколад.
Бисквитките са много сладки, меки и най-важното лесни за приготвяне.
Ако обичате да похапвате банани то разнообразете маймуната във вас, като си приготвите вкусен бананов кекс! С рецептата се сдобих на последният ми рейс, където месмана блесваше всеки петък с тази вкусотия. Е нямаше как да не го изнудя да ми я сподели, става просто... Определено филипинците съм ги признала като майстори на всичко, което се готви с банани.
Така де по принцип у дома никога не изостават банани, защото си имам един Маймун , който не им прощава. ...обаче този път ги забавих близо до печката, почерняха много бързо и
У дома сме любители на бисквитената торта, затова реших да приготвя с домашни блатове и определено повече няма да я правя с купешки бисквити. Голяма занимавка си е, но си заслужава да се потруди човек. Количествата, които съм дала в необходими продукти са за мъничко тортенце с диаметър 14см. ... ама след всички тези празнициии и всичкото това хапване, и качени килограми по-голяма нямаше как! А и стигнахме до извода, че е по-добре по-малки торти, но всеки ден! И от началото на новата година станах поддръжник на минимализма "По- малкото, е повече" по-малки торти, но повече! И щом са малки така няма да качваме в килорами, а само в грамове.