За вас не знам, но на мен мекиците са ми любимата закуска. С мед, сладко, сиренце, пудра захар или ей така без нищо си остават класика в жанра. И тъй като обявиха бедствено положение и мърдане от къщи няма си е направо задължително да си приготвим едни мекички за закуска, за обяд или за вечеря няма значение, важното е да са топли!
вторник, 27 февруари 2018 г.
МЕКИЦИ
За вас не знам, но на мен мекиците са ми любимата закуска. С мед, сладко, сиренце, пудра захар или ей така без нищо си остават класика в жанра. И тъй като обявиха бедствено положение и мърдане от къщи няма си е направо задължително да си приготвим едни мекички за закуска, за обяд или за вечеря няма значение, важното е да са топли!
събота, 24 февруари 2018 г.
БОНБОНИ с кокос и бял шоколад
Не обичам да пилея продукти, а колкото и да меря и изчислявам... винаги ми остават продукти, след като приготвя някоя торта. Дали някоя разфасовка е била по-голяма, просто съм решила да експериментирам или в последния момент да променя нещо в рецептата, все ще ми остане я малко крем, я глазура или парченца блат. Иии затова винаги приготвям по някой "нов" модел бонбони. Този път изрезки блат от торта не ми остана, но пък в шкафа се търкаляше самотно едно пакетче чаени бисквитки и реших да оползотворя тях и останалия ми крем, като направя кокосови бонбонки.
събота, 10 февруари 2018 г.
ШОКОЛАДОВО-МАЛИНОВА ТОРТА с червено вино
Задава се още един опияняващ празник! Всеки се опиянява от нещо, къде от любов, къде от вино, а защо не и от двете?! Таз годишната ми валентинка за любимия човек съчетава в себе си страстния червен цвят, сладкия шоколад и опияняващото вино:) защото няма нищо по-хубаво от това да зарадваш половинката си с нещо сладко от сърце. И най-важното не забравяйте, че Св. Валентин не е само един ден от годината, той се празнува всеки ден!
вторник, 6 февруари 2018 г.
ОРЕХОВ ПАЙ с Пекан
За вас не знам, но аз съм изключително любопитна когато става въпрос за храна! Винаги искам да пробвам нещо ново, да изпробвам някой нов продукт... а не дай си Боже да видя някоя интересна за мен рецепта! Е те тогава сън не ме лови:) Случая с този пай е точно такъв. Любопитството ми към него започна през далечната 2009, когато в един филм главната героиня си похапваше сладко, сладко от този пай. Ееее, тогава си мислех, че тази ядка е нещо много специално и ще е пълен абсурд да я заменя с нашенския орех! Е да, ама НЕ! Аз търпеливо точих лиги цели 9 години, защото да намериш орехи пекан си беше мисия невъзможна до много скоро, да не кажа, че дори и сега си е доста трудно! Но ако не Ви се чака толкова дълго, няма от къде да намерите или просто нямате възможност да си го закупите, без никакви притеснения го заменете с най- обикновен орех. Вкусът е също толкова уникален!
И тъй като този път посетих Щатите, а ми се иска след всяко мое пътуване да нося поне по една традиционна рецепта от страна която съм посетила... Веднага щом стигнах в Джаксънвил се сетих за пая с пекан и при първата ми отдала се възможност за пазарене си взех един огромен пакет с ядки пекан. И така пропътували хиляди мили се превърнаха в традиционния южняшки "Пекан Пай"
Абонамент за:
Публикации (Atom)