Доскоро не бях особено запалена по печенето на хляб...но имах огромното удоволствие да стана част от Академия "Изпечи с любов 2" и да ме въвлекат в дебрите на ситничарството. Беше изключително забавен и полезен ден за мен, успях да науча някой тънкости в приготвянето на хляб ииии се запалих страшно много! Таааа сега те първа предстоят големите експерименти :) Иии да Ви кажа няма нищо по- хубаво от топъл, домашно приготвен хляб с хрупкава коричка и пухкава средичка...Мммм направо неустоимо, а аромата който се разнася из къщи... просто разбива всякакви диети и ограничения! Та моят съвет еее: бързо запрятайте ръкави и започвайте да месите!Повярвайте ми ще останете доволни!:)
четвъртък, 29 март 2018 г.
неделя, 25 март 2018 г.
сряда, 21 март 2018 г.
ЯПОНСКИ ЧИЙЗКЕЙК
вторник, 20 март 2018 г.
КАРАМЕЛЕНИ БЛОКЧЕТА с ЯДКИ
Отдавна се каня да приготвя тези карамелени блокчета... но все отлагах, защото си мислех, че няма да се получат така, както ги обичам:) Е да, ама се получиха! Приготвят се много лесно, нямате нужда от термометър за да направите дъвчащ карамел, а само от чаша студена вода и вилица. ...А най-хубавото, е че можете да комбинирате каквито ядки обичате, а не да се задоволите със само един, както е при повечето продавани такива по-магазините;) Пък и тези карамелени блокчета са още един вкусен десерт, с който ще разнообразите дългия пост. Вярно, че има доста захар в тях ... но можете да я замените напълно с още мед, кленов сироп или агаве, въпрос на личен избор и въпреки това пак ще са много вкусни!:)
петък, 16 март 2018 г.
КРОАСАНИ С ШОКОЛАД
Ако търсите лесна и бърза рецепта за кроасани... е тази не е вашата! Признавам това чудо си иска майсторлъка и търпението, но всички усилия си заслужават! Та ако искате да си ги приготвите за закуска, то ще трябва да запретнете ръкави от предния ден и да се отдадете напълно на тези многолистни вкусотии.
А как се запалих аз по тях?! Ами... прибирайки се от последния ми рейс, ден преди да тръгна от хотела писах у дома първо на приятелят ми, а после и на майка ми иии...амиии отрязохаме с: "Отивам да готвя!" WTH ?! Ще кажеш английската кралица ще се прибира, а не аз! След час, половинката ми започна да пише, заявявайки ми че ще имам голяма изненада и така на всеки час изчезваше:) ха-ха
На следващия ден той ме посрещна на летището с тези кроасани в първия момент си помислих: "Това с бутер тесто...не се получава така!?" и " Коя пък пекарна е започнала да прави такава чудесия?" иии тогава лампичката ми светна! Наистина беше страхотна изненада и представете си колко добре ми дойде след 4 месеца кофти корабна храна, направо мехлем за душата! Тези са от обучителната сесия, когато ме научи как да ги правя :)
Та моя съвет към вас е дайте си време някой уйкенд и зарадвайте любимия си човек с късче от рая:)
А как се запалих аз по тях?! Ами... прибирайки се от последния ми рейс, ден преди да тръгна от хотела писах у дома първо на приятелят ми, а после и на майка ми иии...амиии отрязохаме с: "Отивам да готвя!" WTH ?! Ще кажеш английската кралица ще се прибира, а не аз! След час, половинката ми започна да пише, заявявайки ми че ще имам голяма изненада и така на всеки час изчезваше:) ха-ха
На следващия ден той ме посрещна на летището с тези кроасани в първия момент си помислих: "Това с бутер тесто...не се получава така!?" и " Коя пък пекарна е започнала да прави такава чудесия?" иии тогава лампичката ми светна! Наистина беше страхотна изненада и представете си колко добре ми дойде след 4 месеца кофти корабна храна, направо мехлем за душата! Тези са от обучителната сесия, когато ме научи как да ги правя :)
Та моя съвет към вас е дайте си време някой уйкенд и зарадвайте любимия си човек с късче от рая:)
четвъртък, 8 март 2018 г.
ФРЕНСКИ МАКАРОНИ с 4 вида ядково брашно
Честит 8 Март на всички празнуващи дами! За този специален ден, приготвих специален десерт - малки френски бижута:)... Но не стандартните с бадемово брашно, а в комбинация от няколко ядкови брашна за да ги направя още по-изкусителни и специални! А на всички дами пожелавам един невероятен ден, изпълнен с много приятни емоции и изненади:)
четвъртък, 1 март 2018 г.
МАМИН КАПРИЗ или друг прочит на Дамския Каприз
А защо десертът е "Мамин Каприз"... ами, защото майка ми не е фен на така известния "Дамски каприз" и преобрази рецептата по неин си начин:)...Ами както Ви казах месец на капризите. Та пригответе се за един нов прочит на класически десерт.😊
Абонамент за:
Публикации (Atom)