Translate

четвъртък, 28 декември 2017 г.

ЯЙЧЕН ЛИКЬОР или EGGNOG

Любима напитка по коледните празници ни е горещия шоколад с щедра глътка ром, но тази година  вече си има силен конкурент в лицето на плътния и уникален вкус на Eggnog-a. Малко бях скептична в началото, дали


четвъртък, 21 декември 2017 г.

КОЛЕДНИ СЛАДКИ: Вариант 3 ЗАХАРНИ бисквитки с Royal Icing

Трети и последен ден от мисията "Коледни бисквитки"! Имаше и още доста, но само на тези три вида отделих малко по-специално внимание. Майстор на Royal Icing-а със сигурност не станах, но поне си беше страхотно забавление :) Пък знае ли човек току


сряда, 20 декември 2017 г.

КОЛЕДНИ СЛАДКИ: Вариант 2 ДЖИНДЖИФИЛОВИ бисквитки с фондан


Ден втори от мисията "Коледни бисквитки"! Днес е ред на традиционните джинджифилови сладки, само че традициите са за това да се нарушават и затова вместо джинджифилови човечета реших да направя джинджифилови шкембенца. И така тематично да продължа бисквитената си одисея! Част по част си сглобявам веселия старец Дядо Коледа. И за да се разнообразя реших да комбинирам Royal Icing и фондан за украсата. Станаха да кажем сполучливи на вид, но на вкус са... ами няма да се чудя от къде е моето шкембе след Коледа.
А ако не ви се занимава с украсяването им с фондан и Royal Icing, то става и да ги украсие по кратката процедура с печати. С това тесто ми се получиха добре, просто го оставете малко по-дълго да се отпусне след като го изкарате от хладилника.



вторник, 19 декември 2017 г.

КОЛЕДНИ СЛАДКИ: Вариант 1 ШОКОЛАДОВИ бисквитки с Royal Icing

Най- страхотното време от годината е! За съжаление сняг няма... ама то пълно щастие няма, така чее....Абе пак си остава най-страхотното време от годината! КО- КО- КОЛЕДАААА!
И така на първо място в списъка ми с задачи е да приготвя сладки и да ги украся с Royal Icing. Изгледах доста клипчета, надъхах сее ха-ха ама странно защо си помислих, че от първия път ще ми станат като на майстор сладкар. Но всичко е точно, защото... не снощи кекс не съм правила, бисквитки пекох ама е точно защото иде Коледа. Така де доста се позабавлявах докато украсявах бисквитките. Беше си направо идилично: Камината бумти (температурата като на тропика), коледно филмче ( естествено "Сам в къщи", че как без него), аромат на както му казвам аз Коледа или микса ми от подправки ( канела, индийско орехче, карамфил, джинджифил и още нещо) и разбира се лампички. Вкъщи всяка Коледа светва така сякаш е Лас Вегас. Всяко малко магазинче за осветление би ми завидяло ако влезе у дома. Абе с две думи украсявам като за последно, с лампичките направо се оливам ... ама и как няма като празнувам Коледа през година. Мотото ми е: "Да има, а щом е Коледа да има ДВОЙНО".
Така де реших да открия бисквитния сезон със шоколадови сладки Дядо Коледа.



неделя, 17 декември 2017 г.

ЗАХАРОСАНИ ЯДКИ С ПОДПРАВКИ


Канела, портокал, джинджифил са все аромати, които веднага свързвам с Коледа! Обожавам уханието, което се носи от кухнята по това време на годината. И тъй като съм отявлен Коледохолик мисля успях да "консервирам" Коледния аромат в тези ядки за през цялата зима и сега всеки път когато посегна към буркана си е малък празник.
Горещо препоръчвам да си ги приготвите, ако обичате и сушени плодове то те се комбинират идеално и с тях. Страхотно мезенце за вечерното питие. Приготвят се лесно, ако използвате изчистени ядки... ако пък ли не, както беше в моя случай... амиии пригответе си чук, лепенки и голяма доза търпение :).