Страници
▼
четвъртък, 28 декември 2017 г.
четвъртък, 21 декември 2017 г.
сряда, 20 декември 2017 г.
КОЛЕДНИ СЛАДКИ: Вариант 2 ДЖИНДЖИФИЛОВИ бисквитки с фондан
Ден втори от мисията "Коледни бисквитки"! Днес е ред на традиционните джинджифилови сладки, само че традициите са за това да се нарушават и затова вместо джинджифилови човечета реших да направя джинджифилови шкембенца. И така тематично да продължа бисквитената си одисея! Част по част си сглобявам веселия старец Дядо Коледа. И за да се разнообразя реших да комбинирам Royal Icing и фондан за украсата. Станаха да кажем сполучливи на вид, но на вкус са... ами няма да се чудя от къде е моето шкембе след Коледа.
А ако не ви се занимава с украсяването им с фондан и Royal Icing, то става и да ги украсие по кратката процедура с печати. С това тесто ми се получиха добре, просто го оставете малко по-дълго да се отпусне след като го изкарате от хладилника.
вторник, 19 декември 2017 г.
КОЛЕДНИ СЛАДКИ: Вариант 1 ШОКОЛАДОВИ бисквитки с Royal Icing
Най- страхотното време от годината е! За съжаление сняг няма... ама то пълно щастие няма, така чее....Абе пак си остава най-страхотното време от годината! КО- КО- КОЛЕДАААА!
И така на първо място в списъка ми с задачи е да приготвя сладки и да ги украся с Royal Icing. Изгледах доста клипчета, надъхах сее ха-ха ама странно защо си помислих, че от първия път ще ми станат като на майстор сладкар. Но всичко е точно, защото... не снощи кекс не съм правила, бисквитки пекох ама е точно защото иде Коледа. Така де доста се позабавлявах докато украсявах бисквитките. Беше си направо идилично: Камината бумти (температурата като на тропика), коледно филмче ( естествено "Сам в къщи", че как без него), аромат на както му казвам аз Коледа или микса ми от подправки ( канела, индийско орехче, карамфил, джинджифил и още нещо) и разбира се лампички. Вкъщи всяка Коледа светва така сякаш е Лас Вегас. Всяко малко магазинче за осветление би ми завидяло ако влезе у дома. Абе с две думи украсявам като за последно, с лампичките направо се оливам ... ама и как няма като празнувам Коледа през година. Мотото ми е: "Да има, а щом е Коледа да има ДВОЙНО".
Така де реших да открия бисквитния сезон със шоколадови сладки Дядо Коледа.
И така на първо място в списъка ми с задачи е да приготвя сладки и да ги украся с Royal Icing. Изгледах доста клипчета, надъхах сее ха-ха ама странно защо си помислих, че от първия път ще ми станат като на майстор сладкар. Но всичко е точно, защото... не снощи кекс не съм правила, бисквитки пекох ама е точно защото иде Коледа. Така де доста се позабавлявах докато украсявах бисквитките. Беше си направо идилично: Камината бумти (температурата като на тропика), коледно филмче ( естествено "Сам в къщи", че как без него), аромат на както му казвам аз Коледа или микса ми от подправки ( канела, индийско орехче, карамфил, джинджифил и още нещо) и разбира се лампички. Вкъщи всяка Коледа светва така сякаш е Лас Вегас. Всяко малко магазинче за осветление би ми завидяло ако влезе у дома. Абе с две думи украсявам като за последно, с лампичките направо се оливам ... ама и как няма като празнувам Коледа през година. Мотото ми е: "Да има, а щом е Коледа да има ДВОЙНО".
Така де реших да открия бисквитния сезон със шоколадови сладки Дядо Коледа.
неделя, 17 декември 2017 г.
ЗАХАРОСАНИ ЯДКИ С ПОДПРАВКИ
Горещо препоръчвам да си ги приготвите, ако обичате и сушени плодове то те се комбинират идеално и с тях. Страхотно мезенце за вечерното питие. Приготвят се лесно, ако използвате изчистени ядки... ако пък ли не, както беше в моя случай... амиии пригответе си чук, лепенки и голяма доза търпение :).