Страници

неделя, 17 декември 2017 г.

ЗАХАРОСАНИ ЯДКИ С ПОДПРАВКИ


Канела, портокал, джинджифил са все аромати, които веднага свързвам с Коледа! Обожавам уханието, което се носи от кухнята по това време на годината. И тъй като съм отявлен Коледохолик мисля успях да "консервирам" Коледния аромат в тези ядки за през цялата зима и сега всеки път когато посегна към буркана си е малък празник.
Горещо препоръчвам да си ги приготвите, ако обичате и сушени плодове то те се комбинират идеално и с тях. Страхотно мезенце за вечерното питие. Приготвят се лесно, ако използвате изчистени ядки... ако пък ли не, както беше в моя случай... амиии пригответе си чук, лепенки и голяма доза търпение :). 


Необходими продукти:


100 гр. захар
50 мл. вода
1 с. л. настъргана кора от портокал
1/8 ч. л. черен пипер
1/8 ч. л. джинджифил
1/4 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. л. канела
1/4 ч. л. сол
100 гр. орехи
100 гр. лешници
100 гр. бадеми


Необходими продукти:

В съд с незалепващо покритие изсипваме захарта и водата. Оставяме захарта да се разтопи напълно на бавен огън, след което прибавям подправките, кората от портокал и ядките. Разбъркваме всичко добре и с помощта на вилица изваждаме ядките върху хартия за печене. Изстиналите ядки прибираме в добре уплътнен буркан. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар