Translate

събота, 23 ноември 2019 г.

КРЕМ БРЮЛЕ

Никога няма да мога да реша кой десерт ми е по-любим! Крем карамел или крем Брюле?! Това е въпроса! 
Само едно мога да Ви кажа със сигурност, който и да изберете няма да сгрешите! 



събота, 16 ноември 2019 г.

ТОРТА САХЕР

 Тази торта мислех да Ви предложа, след като се върна от Виена:) да споделя с Вас впечатленията си, да Ви разкажа къде ми е харесала повече тази торта: в сладкарници Демел или в хотел Сахер, но ще трябва да подкрепя разказа си с друга рецепта, а защо не и с нестандартен вариант на класическата торта ;) Ще видим, Ще видим!!!


петък, 15 ноември 2019 г.

УНГАРСКИ ЩРУДЕЛ

Още един вариант на Ябълковия щрудел! И цялата тази щрудел мания напоследък съвсем не е случайна! Не само заради есента, и че сега им е момента, а защото скоро ще пътуваме до Австрия и ще се впусна в търсене на най-добрия щрудел:) Добре де, малко излъгах  ще се впусна в чревоугоднически туризъм иии няма да се спра, докато не открия най-доброто виенско кафе, най-добрия щрудел, линзерова торта и разбира се торта  Сахер.


вторник, 5 ноември 2019 г.

ЯБЪЛКОВ МАРМАЛАД

Аз продължавам с ябълковата тема. 
Без любимият ябълков мармалад не минава нито една зима! Кифла без мармалад, не е кифла и това е! Миналата година двете ни ябълкови дръвчета бяха отрупани и мармалада си беше 100% Био домашен, ноо... Тази година за съжаление се наложи да прибегнем към ябълките от пазара и не само. Нашите дръвчета не родиха достатъчно, нооо ябълковите дръвчета покрай пътя тази година се надминаха. Дребнички, червени, сочни, свежи иии съвсем безнаказано отрупали крайпътните дръвчета. Ееее, опитах да им устоя, ноооо неуспях! И тази година мармалада ще е Био, вярно не на 100%, но все пак Био :) 


понеделник, 4 ноември 2019 г.

МЪРЗЕЛИВ ЩРУДЕЛ

Ако ви се похапва нещо сезонно с ябълки, но да е лесно иии бързо... То това е вашата рецепта! Мързелив ябълков щрудел! Приготвя се много лесно, единственото което може би би ви затруднило е стъргането на ябълките, аааа най-много време ще ви отнеме печенето.