Необходими продукти:
първи вариант:
1 ч.ч. ориз
3 средно големи картофа
1 главичка лук ( по желание)
2 смлени домата ( може от консерва)
1 настърган морков
1ч.ч.доматен сок
лозови листа (броя зависи от плънката)
сол, черен пипер, лют червен пипер, копър, гюзум
Начин на приготвянe:
Картофите нарязваме на кубчета и ги запържваме заедно с лука, добавяме ориза и пържим още 2-3 минути. Добавяме настърганите моркови и домати, червения и черния пипер и доливаме 1 ч.ч. вода. След като изври водата добавяме и останалите подправки. С така приготвената плънка навиваме сармички, подреждаме ги в подходяща тенджерка, заливаме ги с вода и доматен сок и ги варим на тих огън.Необходими продукти:
втори вариант
1 ч.ч. булгур
200 гр. гъби (може и мариновани)
1 к.ч. счукани орехи
1 главичка лук (по желание, ние не слагаме:) )
2 смлени домата ( може от консерва)
1 настърган морков
1 ч.ч. доматен сок
лозови листа (броя зависи от плънката)
сол, черен пипер, копър, гюзум.
Начин на приготвяне:
Запържваме булгура и прибавяме настърганите морков и домати, гъбите, черния пипер, солта и доливаме 1 ч.ч. вода. След като изври водата прибавяме подправките.С така приготвената плънка навиваме сармички, подреждаме ги в подходяща тенджерка, заливаме ги с вода и доматен сок и ги варим на тих огън.
И двата варианта са различни, от тези, които съм опитвала, но със сигурност бих опитала.
ОтговорИзтриване