Необходими продукти:
за основата:
3 бр. яйца размер М
1 ч.ч. захар
ванилия
1/4 ч.ч. зехтин
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 с.л. кора от лимон
1/3 ч.ч. газирана вода
2 ч.ч. замръзени горски плодове ( ягоди,малини, къпини, червени и сини боровинки)
за трохите:
3/4 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. захар
4 с.л. масло
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Първо приготвяме трохите за поръсване. В купа смесваме солта, захарта и брашното. Към тях прибавяме студеното масло и започваме да претриваме през длани до получаването на трохи, след което ги оставяме на една страна.
С помощта на миксер разбиваме яйцата, ванилията и захарта на пухкав крем, към него прибавяме зехтина и разбъркваме. В купа пресяваме брашното с добавения в него бакпулвер и прибавяме 1/2 от него към яйчения крем, след което разбъркваме. Добавяме лимоновата кора, газираната вода и останалата част от брашното. Разбъркваме сместа до пълното и смесване и я прехвърляме в предварително застлана с хартия за печене и намазнена с масло форма. Заравняваме с помощта на шпатула и разпределяме равномерно горските плодове. Отгоре поръсваме с трохите. печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка. Готовия сладкиш гарнираме по желание с топка сладолед.
Няма коментари:
Публикуване на коментар