Translate

неделя, 14 февруари 2021 г.

Бисквити червено кадифе/NYC style red velvet cookies

 Ако и вие обичате хрупкави от вън и меки от вътре бисквитки... :) това е рецепта, която задължително трябва да пробвате! 
Само Ви препоръчвам да ги направите с бял шоколад и ефекта УАУ ще е пълен! Аз нямах, но и не исках да отлагам изпробването на рецептата, та... Да Ви е сладко!

Необходими продукти:

125 гр. студено масло
80 гр. захар
80 гр. кафява захар
150 гр.  шоколад
10 гр. какао
200 гр. брашно
1 щ. сол
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 яйца ( рамер М)
1 ванилия
червена боя

Начин на приготвяне:

В купа смесваме нарязаното на кубчета студено масло и двата вида захар. Разбъркваме с помощта на миксера, докато се смеси маслото и захарта за 1 мин.( внимавайте да не преразбиете маслото до крем). Прибавяме ванилията и червена боя, и разбъркваме за още 30-40 сек., след което добавяме шоколада. В купа смесваме брашното, солта и бакпулвера. Пресяваме и изсипваме брашнената смес към маслената. Притриваме всичко с ръце, докато се получат фини брашнени трохи, след което добавяме  яйцето. Разбъркваме всичко с миксера или с ръце за кратко, колкото да се оформи топка тесто. Разделяме го на 10 равни топки ( около 83 гр. всяка) разпределяме ги върху хартия за печене на голямо разстояние една от друга и ги слагаме във фризера за 45 мин. След това печем в загрята на 180 градуса фурна за около 17 мин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар