Translate

четвъртък, 20 февруари 2020 г.

СКОНС/ Classic scones

Опитвали ли сте тези класически английски "кифлички", които всъщност са високи курабийки акомпаниращи традиционния следобеден чай?
За следобедния чай не знам, но у нас са любимата част от закуската! Досега винаги на почит са били Добруджанките (рецептата ще намерите ТУК), нооо... може би сега класацията се води от сконите! Леко подсладени, сервирани с любимата ни домашна Philadelphia (рецептата ще намерите ТУК), пресни плодове и  вкусните мармалади на мама са направо неустоими! Препорчвам Ви горещо да ги опитате, а скоро ще Ви покажа и още няколко идеи за тях, но този път идващи от САЩ.











Необходими продукти:

за 12 бр.


380 гр. брашно
16 гр. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
50 гр. захар
85 гр. масло
170 мл. мляко
1 яйце








Начин на приготвяне:

В блендера смесваме за 30 сек. брашното, бакпулвера, солта и захарта да се смесят добре.
Прибавяме студеното нарязано на кубчета масло и блендираме до получаването на фини трохи, след което ги прехвърляме в купа. В друга  купа разбиваме яйцето и млякото добре, запазваме 2 с.л. от течността за намазване на сконите и прибавяме остатъка към маслените трохи. Разбъркваме всичко с шпатула, докато се смеси и замесваме тесто като го месим не повече от 20 пъти или докато получим плътна топка тесто.

Готовото тесто оставяме в хладилника за 15-20 мин., след което го разточваме на кора с дебелина 1,5 см. и изрязваме кръгчета с диаметър 6,5 см.. Остатъка тесто разточваме отново и изрязваме. Изрязаните скони нареждаме в тава и намазваме с  останалите ни 2 с.л. от млечно-яйчената смес.
 Печем в загрята на 180 градуса фурна за 15-17 мин. Готовите сконс сервираме по желание с пресни плодове, сладко и крема сирене.




Няма коментари:

Публикуване на коментар