Translate

петък, 30 ноември 2018 г.

ДОМАШНИ БОНБОНИ РАФАЕЛО


 Зимата официално е тук ☃❄⛄, но у дома е жега все едно сме на тропиците ☼😎😊 И за да комбинирам жегата у дома и вилнеещата зима навън, приготвих тези кокосови снежни топки.
Не са с точно копие  на бонбони Рафаело, но не им отстъпват по нищо. 
Ако има от къде да си намерите вафлени черупки със сигурност ще се получат още по неустоими, но ако няма от къде(както в моя случай) не се притеснявайте! Решение има винаги! Аз използвах 2 фунийки за сладолед, но ако нямате такива ще се наложи да си поиграете и да остържете с остър нож крема от 1-2 обикновени вафли или направо да смелите в блендера една цяла. А защо не и една с кокосов крем?! Изобщо тази рецепта може да адаптирате по всякакъв начин, удобен за вас 😉... та дори и да се получи по коренно различен начин, няма да сбъркате! 


Необходими продукти:

100 гр. маскарпоне
70 гр. кондензирано мляко
1 с.л. кокосово брашно
7 с.л. кокосови стърготини + за овалване
2 с.л. пудра захар
10 гр. вафлени кори
20 броя сурови бадеми


Начин на приготвяне:

Започваме първо с приготвянето на бадемите:
Слагаме на котлона да заври вода, отнемаме яот котлона и потапяме бадемите за 5 мин. Отцеждаме ги, изплакваме в студена вода и отстраняваме ципата им. Бланшираните и обелени бадеми засушаваме във фурната на 90 градуса за 30-40 мин. В купа смесваме маскарпонето, кондензираното мляко, кокосовото брашно, кокосовите стърготини, пудрата захар и натрошените вафлени корички. Разбъркваме всичко добре и оформяме бонбоните с леко навлажнени ръце, като във всеки бонбон слагаме по един бадем. Оформените бонбони овалваме в кокосови сърготини и ги прибираме в хладилника за 1-2 часа да стегнат.




1 коментар: