Translate

четвъртък, 29 ноември 2018 г.

ЧИЙЗКЕЙК ПАЛАЧИНКИ


Обичате ли палачинки? Аз ги обожавам! Обичам да експериментирам с тях и да пробвам нови вкусове, нови аромати...солени, сладки. Като цяло това е любимата ми закуска и реших да Ви покажа няколко идеи как да ги разнообразите и да направите закуската си по-интересна😉 
В блога също можете да намерите още няколко рецепти за приготвянето на палачинки:
Класически Палачинки, Палачинки с мляко от орехи и Американски палачинки
... А съвсем скоро очаквайте още няколко рецепти за палачинки, някой от които без глутен, веган вариант и естествено с изразен  Коледен аромат🎅🎄⛄❄.

Необходими продукти:

40 гр. крема сирене
40 мл. мляко
20 гр. масло
40 гр. жълтък
160 гр. белтък
50 гр. захар
40 гр. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер


Начин на приготвяне:

В купа смесваме млякото, крема сиренето и маслото. Слагаме ги в микровълновата за около 30 сек. или докато маслото се разтопи, след което ги разбиваме до хомогенна смес. Прибавяме леко разбитите жълтъци и пресятото брашно с добавения в него бакпулвер, разбъркваме всичко добре и оставяме сместа на една страна. С помощта на миксер, разбиваме белтъците  на пухкава пяна и към тях на 2 пъти (по 25 гр.) добавяме захарта. Разбитите на сняг белтъци прибавяме на 3 части към жълтъчната смес, като разбъркваме внимателно с шпатула. Палачинките печем в силно загрят и леко намазнен с четка тиган, като изсипваме в него по 2-3 с.л. от палачинковата смес. Покриваме тигана с капак и печем за 1-2 мин., след това изливаме в тигана 2 ч.л. вода и печем още 3-4 мин. Обръщаме палачинките, отново изливаме 2ч.л. вода и печем 3-4 мин. (като през цялото време трябва да ги  печем под капак).
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар