🍎🍏 Минутки за реклама от старите ленти! Ако не сте фенове на бутер тестото, вижте рецептата за ябълков щрудел с фини кори ТУК! 🍎🍏
Необходими продукти:
400 гр. бутер тесто
500 гр. ябълки
40 гр. масло
1 ч.ч. орехи
1/2 ч.ч. стафиди
1 ч.ч. захар
1 с.л. нишесте
1/2 ч.л. канела
2 шушулки кардамон
3 с.л. ром
1 яйце за намазване
пудра захар за поръсване
сладолед за сервиране
Начин на приготвяне:
Почистените ябълки нарязваме на кубчета и в подходяща тенджера ги задушаваме с маслото и захарта (докато захарта се разтопи и ябълките поомекнат). След това прибавяме смлените орехите, стафидите,стритите семенца кардамон, канелата, рома, нишестето, разбъркваме добре и готвим за още 3-4 мин. Оставяме плънката да се охлади напълно и я отцеждаме от соса, а него запазваме за сервирането. Разстиламе бутер тестото и леко с тъпото на ножа го "разделяме" на три равни части по-дължина (маркираме го за да ни е по-лесно при заплитането на тестото). В средната част разпределяме равномерно плънката, а двете крайни части разрязваме на лентички по-диагонал (около 12 от всяка страна). Заплитаме щрудела, като кръстосваме (редуваме) лентички от лявата и дясната страна. Оформения щрудел намазваме с разбито яйце и го печем в загрята на 180 градуса фурна до златист загар. Готовия щрудел поръсваме с пудра захар, сервираме с топка сладолед и соса от плънката.
400 гр. бутер тесто
500 гр. ябълки
40 гр. масло
1 ч.ч. орехи
1/2 ч.ч. стафиди
1 ч.ч. захар
1 с.л. нишесте
1/2 ч.л. канела
2 шушулки кардамон
3 с.л. ром
1 яйце за намазване
пудра захар за поръсване
сладолед за сервиране
Начин на приготвяне:
Почистените ябълки нарязваме на кубчета и в подходяща тенджера ги задушаваме с маслото и захарта (докато захарта се разтопи и ябълките поомекнат). След това прибавяме смлените орехите, стафидите,стритите семенца кардамон, канелата, рома, нишестето, разбъркваме добре и готвим за още 3-4 мин. Оставяме плънката да се охлади напълно и я отцеждаме от соса, а него запазваме за сервирането. Разстиламе бутер тестото и леко с тъпото на ножа го "разделяме" на три равни части по-дължина (маркираме го за да ни е по-лесно при заплитането на тестото). В средната част разпределяме равномерно плънката, а двете крайни части разрязваме на лентички по-диагонал (около 12 от всяка страна). Заплитаме щрудела, като кръстосваме (редуваме) лентички от лявата и дясната страна. Оформения щрудел намазваме с разбито яйце и го печем в загрята на 180 градуса фурна до златист загар. Готовия щрудел поръсваме с пудра захар, сервираме с топка сладолед и соса от плънката.
Вкусно, бързо, и лесно, като за съботна раздумка:)
ОтговорИзтриванеНаправих го,получи се страхотно.Благодаря
ОтговорИзтриване