Translate

четвъртък, 1 октомври 2020 г.

КЕКС с МАСКАРПОНЕ

Случвало ли ви се е да замразите маскарпоне? Ееее на мен да :( иии естествено се пресече.
Уж, хладилника си работеше супер и в един момент всичко в него замръзна все едно е във фризера. Е, за съжаление точно в дъното му бях прибрала 1 кг. маскарпоне за крем, с който да измажа торта. Тортата направих с друг крем, ноо не ми се искаше да изхвърля цял килограм маскарпоне, на което му няма нищо освенн, че е загубило хубавите си "кремави"качества. Така дее... ако по някаква причина и ви имате замръзнало маскарпоне не бързайте да го отписвате, а си направете кекс с него. Става доста влажен, сочен и сладък, но и една идея по-тежък.

Необходими продукти:


2 яйца
230 гр. захар
460 гр. маскарпоне
2 ч.ч. брашно за сладкиши
10 гр. бакпулвер
1 пакетче ванилия
100 гр. бял шоколад

Начин на приготвяне:


Разбиваме на пухкав крем яйцата и захарта. В блендер или с пасатор разбиваме маскарпонето, ванилията, бакпулвера и вече разбитите на крем яйца. Прехвърляме хомогенната смес в купа и добавяме брашното. Разбъркваме добре, добавяме нарязания на кубчета бял шоколад и прехвърляме сместа в предварително застлана с хартия за печене форма за кекс. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45-50 мин. или до суха клечка.



1 коментар:

  1. Благодаря за споделената рецепта, спасихте една голяма кутия замръзнало маскарпоне. Направих кекса, много вкусен стана. Само сложих захар наполовина за да не е прекалено сладък, нали има и шоколад. Благодаря от сърце!

    ОтговорИзтриване