Translate

четвъртък, 23 август 2018 г.

СОРБЕ ОТ МАЛИНИ И КЪПИНИ


Идеята за това сорбе ми дойде след направата на сиропа от малини и къпини. Винаги остава остатъчен материал "пулп", който все ми се свиди да изхвърля иии... затова гледам да му измисля приложение и да се възползвам до краен предел от плодовете. Може да е с продукти "втора употреба", но това изобщо не трябва да ви притеснява! Вкусът му е невероятен! След като приготвите сиропа приберете пулпа във фризера и така ще можете да си приготвите куп десерти и сорбето е един от тях.
Лято е и затова реших този път да ви предложа как да си направите нещо разхладително с много богат и плътен вкус...а цветът еее един път просто!
... но идеите ми не са се изчерпили та очаквайте още и още идеи с пулпа. 

Необходими продукти:

500 гр. пулп
2 с.л. лимонов сок
150 гр. захар
150 мл. вода
50 мл.алкохол (по-желание)

Начин на приготвяне:

Блендираме пулпа до гладка смес, след което го претриваме през цедка за да премахнем останалите семки. Сваряваме захарен сироп, като в подходяща касерола слагаме на бавен огън водата и захарта (като е добре да сложим капак за да не кристализира сиропа). Готовия захарен сироп сваляме от котлона, прибавяме лимонената киселина и го оставяме да се охлади напълно. Връщаме пулпа в блендера,  наливаме изстиналия захарен сироп и по- желание алкохола, блендираме всичко и прехвърляме в контейнер с добре уплътняващ капак. Готовото сорбе слагаме във фризера за 3-4 часа, като първия 1 час разбъркваме на всеки 20 мин.



Няма коментари:

Публикуване на коментар