Translate

петък, 12 февруари 2016 г.

СОЛЕТИ



Петък вечер е! А аз не съм типичния "party animal" и в този студен сезон предпочитам да я прекарам с любимия човек гледайки хубав филм и естествено похапвайки нещо вкусно! Голямо удоволствие ми доставя докато гледам някой филм да си хрупкам нещо и по този случай приготвих тези невероятно вкусни соленки. Само искам да Ви предупредя, че заминават много бързо и са изключително ароматни!


 
 
Необходими продукти:

200 гр. брашно
1 яйце
1/2 ч.л. суха мая
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
20 гр. масло
100мл.топла вода
20 мл.зехтин
1 ч.л. сух розмарин
20 гр.пармезан
20 гр. кашкавал


Начин на приготвяне:

Захранваме маята със захарта, малко вода, 2 с.л. брашно и я  оставяме на една страна да удвои размера си. В брашното правим кладенче и в него слагаме солта, яйцето, настъргания кашкавал и пармезан, маслото, зехтина, захранената мая, розмарина и при постоянно бъркане добавяме водата.  Замесваме меко тесто, което разделяме на две топки. От всяка разточваме кора с дебелина 5 мм. и я нарязваме на лентички с ширина 1 см. Всяка лентичка претриваме леко през длани за да се получи валче. Печем в загрята на 200 градуса фурна до порозовяване.


1 коментар:

  1. Ммм, точно като за петък вечер! Само, че е късно за този петък, вече сме в леглото :) Хубав уийкенд!

    ОтговорИзтриване