Translate

вторник, 18 април 2017 г.

МАСЛЕНКИ


След няколко дневната лятна ваканция, която времето ни подари:) взе, че заваля и така вече 2 дни:(... Но,  аз се възползвах от студеното време максимално!  Запалих стария  "Вулкан" и приготвих един " римейк" на ей тези масленки от далечната 2012(рецептата съм взела от Живето)  , не че не се получиха тогава в нормалната  готварска печка... Ама друго си е да ги "бъзне" огъня . Абе голям кеф е да си на село,  далеч от цивилизацията. Неуморния птичи оркестър, аромата на гора и пролет, "тишината", готвенето на дърва иии още куп емоции!  Както казах: Голям кеф е да си на село! Ноо... да се върна на рецептата, масленките стават много бързо и също толкова бързо свършват:) ама пък са страшно вкусни. 


Необходими продукти:

200 гр. размекната мас
1 яйце
150 гр. пудра захар
400 гр. брашно
3-4 ванилии


Начин на приготвяне:

Яйцето, захарта, маста и ванилията се разбъркват до еднородна смес.Прибавя се брашното и се омесва на бързо. От тестото оформяме бисквитки с форми по желание. Бисквитките печем на 180-200 градуса в зависимост от фурната до готовност.След като са вече готови докато са горещи ги поръсваме с пудра захар.




8 коментара:

  1. Кога ги видя кога ги направи ,голяма си фурия:)))
    Много добре са се получили браво.
    ❀~ Прекрасна нова седмица ♥~

    ОтговорИзтриване
  2. И аз това щях да напиша, като Зичето:):):). Черпя се с удоволствие, защото много ми допадат! Желая ти прекрасна нова седмица и много прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ееее масленки са това, вкъщи са големи любители на това лакомство! И като ги видях при Живето, споделих на къщните и нямаше как, веднага се залових да ги правя:)
      Candy, Zi4e желая и на вас прекрасна седмица, изпълнена с усмивки!

      Изтриване
  3. Обичам масленки и много ми харесват,
    както и чудесния ти блог със страхотни идеи и рецепти.
    С удоволствие се включвам към последователите ти,
    поздрави и хубава нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре дошла!Радвам се, че блогът ми ти допада:)Честно да си призная още преди да започна блогуването си, следя с най-голям интерес твоя блог и от него черпя вдъхновение и идеи!:)Лека и успешна седмица;)

      Изтриване
  4. Тези са класика@!
    Обичам ги от дете, но тая работа с мас-та няма как да ми се получи!А с друго никак не е същото.
    Ще си взема оттук, пък някой ден ако ми се падне бурканче мас, ще ги направя;)
    Хубава вечер, Дриймър!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, да можех да ти пратя бурканче мас и то домашна, защото прасчо ни снабдява всяка Коледа с достатъчно количество!Но ти все пак се почерпи с масленки:)

      Изтриване
  5. Страхотни са, и снимките също много ми харесват!

    ОтговорИзтриване