Ако се чудите какво да приготвите за закуска този солен кекс е добър вариант. Приготвя се лесно , не е необходимо да използвате миксер, слагате каквото имате в хладилника:) Аз го правя всеки път с различни добавки, като: гъби, маслини, кисели краставички и всеки път се получава страшна вкусотия!
2 яйца
1/3 ч.ч. олио
250 мл. прясно мляко
3 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. черен пипер
10 гр. бакпулвер
250 гр. брашно
200 гр. кренвирш
50 гр.шпеков салам
1/ 2 ч.ч. сирене
1/ 2 ч.ч. кашкавал
пресен магданоз на вкус
1/2 ч.л. сол
1/3 ч.ч. олио
250 мл. прясно мляко
3 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. черен пипер
10 гр. бакпулвер
250 гр. брашно
200 гр. кренвирш
50 гр.шпеков салам
1/ 2 ч.ч. сирене
1/ 2 ч.ч. кашкавал
пресен магданоз на вкус
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и олиото до побеляване, след което добавяме прясното мляко, киселото мляко с угасената в него сода за хляб, солта и черния пипер. Към получената смес прибавяме брашното и бакпулвера, разбъркваме до получаването на хомогенна каша. Нарязваме кренвирша и шпековия салам на кубчета. Настъргваме на едро ренде сиренето и кашкавала, и нарязваме на ситно магданоза. Изсипваме всичко към получената смес за кекс, разбъркваме добре и я прехвърляме във форма предварително застлана с хартия за печене. Печем в загрята на 180 градуса фурна за 45-50 мин. или до суха клечка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар