У дома са на почит и вярвам, че и на вас ще Ви станат любими:)
Изпробвах доста рецепти докато се получат, но опитите си струваха. Да не се получиха перфектно като на повечето снимки в Интернет пространството, но пък на вкус са... Страхотни!
Ако държите да са с перфектна форма ви препоръчвам да си направите ринг от хартия за печене, аз не държах на перфектната форма все пак са за закуска ( нищо, че пак се случи да обядваме със закуската:) Поспалана съм си! Признавам си !)и действах с една голяма супена лъжица. А, ако искате да действате по-бързо препоръчвам да използвате тефлонова скара тип плоча. Става много по-бързо, само трябва да намерите подходящ капак или тенджера, с която да ги покриете при печенето ( за да могат да се задушават). И най- важното не пропускайте стъпката с водата! Преди да покриете с капака задължително ливнете 1-2 ч.л. вода. Така хем се пекат, хем се задушават. И за финал Ви пожелавам добър апетит!
Необходими продукти:2 жълтъка
20 гр. прясно мляко
10 гр. олио
1/4 ч.л. екстракт от ванилия или 1 пакетче
40 гр. брашно
3 белтъка
1 ч.л. оцет
40 гр. захар
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме жълтъците, млякото, олиото и ванилията до побеляване, след което прибавяме брашното и разбъркваме до гладка хомогенна смес. Готовата смес оставяме на една страна. В друга купа разбиваме белтъците с оцета на пяна и започваме да прибавяме захарта на две части. Разбиваме до получаването на твърди, лъскави връхчета. Смесваме двете смеси, като прибавим малка част от белтъчната към жълтъчната и енергично разбъркаме сместа. След което прибавяме и останалата белтъчна и внимателно разбъркваме с шпатула за да не спадне сместа. Върху силно загрят и намазнен тиган изсипваме две големи лъжици от сместа , изливаме 1-2 ч.л. вода и покриваме с капак. Печем 1-2 мин., изсипваме още една лъжица от сместа върху палачинката, печем още 1 мин. под капак с 1 ч.л. вода в тигана и обръщаме палачинката. Печем по 3-4 мин. от всяка страна. Готовите палачинки по желание гарнираме с плодове.
Няма коментари:
Публикуване на коментар