А пулпа, който остава след направата на сиропа запазете задължително! Сложете го в плътно затворен контейнер и го замръзете, така ще имате възможност да приготвите с него още много вкусотии и да се възползвате до край от тези невероятни плодове.
Необходими продукти:
500 гр. къпини
500 гр. малини
1,5 кг. захар
1 л. вода
1 ч.л. лимонтузу
Начин на приготвяне:
Измитите и почистени плодове изсипваме в подходящ съд с капак, поръсваме ги с 500гр. захар и ги оставяме за 3-4 дни в хладилника да си пуснат хубаво сока. След това ги прехвърляме в тенджера, в която наливаме 1 л. вода и ги оставяме да къкрят на бавен огън за 30 мин. Прецеждаме ги много добре (остатъка от плода запазваме на една страна за сорбе), а сока връщаме на котлона и към него прибавяме 1 кг. захар. Заваряваме го за 5 мин. или докато захарта се разтвори, прибавяме лимонтузуто и варим още 1-2 мин. Готовият сироп наливаме в бутилки, докато е още горещ.
500 гр. къпини
500 гр. малини
1,5 кг. захар
1 л. вода
1 ч.л. лимонтузу
Начин на приготвяне:
Измитите и почистени плодове изсипваме в подходящ съд с капак, поръсваме ги с 500гр. захар и ги оставяме за 3-4 дни в хладилника да си пуснат хубаво сока. След това ги прехвърляме в тенджера, в която наливаме 1 л. вода и ги оставяме да къкрят на бавен огън за 30 мин. Прецеждаме ги много добре (остатъка от плода запазваме на една страна за сорбе), а сока връщаме на котлона и към него прибавяме 1 кг. захар. Заваряваме го за 5 мин. или докато захарта се разтвори, прибавяме лимонтузуто и варим още 1-2 мин. Готовият сироп наливаме в бутилки, докато е още горещ.
Няма коментари:
Публикуване на коментар