До всички шоколадохолици, ГОРЕЩО Ви препоръчвам тази торта!
Тя е от типа който чак гори на гърлото от сладост и все пак си казваш: "Може да поеме още шоколад:)"
Тази торта е идеалният начин да изневериш на всяка диета :)без капчица съжаление!
Аз лично я обожавам и мога смело да заявя, че оглави класацията ми от любими торти.
Необходими продукти:
за блата:
1 яйце
1 ч.ч.брашно
1/2 ч.ч кисело мляко
1/2 ч.ч. захар
5 ч.л. какао
1 п. бакпулвер
100 гр.натрошен шоколад
200 гр. течен шоколад
1/2 авокадо
4-5 капки есенция РОМ
1/2 ч.ч. орехи
5 с.л. олио
за крема:
200 мл. течна сладкарска сметана
100 гр. течен шоколад
3 с.л. какао
горски плодове (малини,боровинки, къпини) за украса
Начин на приготвяне:
блата:
Първо си приготвяме маслото от авокадо: смиламе на хомогенна каша в блендера авокадото, орехите, олиото и ги оставяме на една страна да се охладят.В купа разбиваме яйцето и захарта на пухкав крем.Прибавяме маслото от авокадо,течния шоколад и киселото мляко и разбъкваме добре. Смесваме сухите съставки (брашното, какото и бакпулвера) и ги прибавяме към течните като разбъркваме внимателно за да не се образуват бучки. Към готовата смес прибавяме натрошения шоколад и ромовата есенция. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
крема:
Разбиваме сладкарската сметана на пухкав крем с миксера.При
внимателно разбъркване в една посока с шпатула прибавяме течния шоколад и
какаото. Когато блатовете изстината напълно украсяваме тортата с крема и
горските плодове.
Пекат се 2 блата и като изстинат се разрязват на 2 ?!?
ОтговорИзтриванеДа пекат се два блата и се разрязват:)
ИзтриванеРазмазващо вкусна визия, страшно изкушаващи снимки! Какъв е диаметъра на формата за блата?
ОтговорИзтриванеЕлена
Здравейте! Извинявам се за забавения отгоеор :)
ИзтриванеМного се радвам, че сте харесали рецептата! Диаметърът на формата е 20см.:) Надявам се да споделите отзиви,когато я пробвате :) Поздрави