Има много рецепти за рогчета, но опитате ли веднъж тази ...повече няма да поискате друга!
Необходими продукти:
1кг. брашно
1ч.ч. вода
1ч.л. сол
1с.л. захар
250 гр. масло
20 гр. мая (1/2 кубче жива мая)
5 яйца (1-ия жълтък за намазване)
300 гр. сирене
4 с.л. сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Маята със захарта заливаме с хладка вода, поръсваме я с брашно и я оставяме да шупне за 10-15 мин.
Брашното смесваме със солта и правим кладенче, в което слагаме 4-те цели яйца и 1-ия белтък, разтопеното масло, останалата вода и шупналата мая.Замесваме меко тесто и го разделяме на 20-30 топки и ги оставяме да втасат за 30 мин.
След като втасат от всяко топче разточваме елипса , слагаме настъргано сирене и завиваме на руло. Готовото рогче намазваме с яйце, поръсваме със сусам и печем в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.
Необходими продукти:
1кг. брашно
1ч.ч. вода
1ч.л. сол
1с.л. захар
250 гр. масло
20 гр. мая (1/2 кубче жива мая)
5 яйца (1-ия жълтък за намазване)
300 гр. сирене
4 с.л. сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Маята със захарта заливаме с хладка вода, поръсваме я с брашно и я оставяме да шупне за 10-15 мин.
Брашното смесваме със солта и правим кладенче, в което слагаме 4-те цели яйца и 1-ия белтък, разтопеното масло, останалата вода и шупналата мая.Замесваме меко тесто и го разделяме на 20-30 топки и ги оставяме да втасат за 30 мин.
След като втасат от всяко топче разточваме елипса , слагаме настъргано сирене и завиваме на руло. Готовото рогче намазваме с яйце, поръсваме със сусам и печем в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар