Translate

понеделник, 1 октомври 2018 г.

БРАУНИ С ЛЕШНИЦИ

Здравей ОКТОМВРИ! Обожавам есента, всичко обагрено в оранжево, жълто, червено, кафяво...ммм красота. А най-хубавото, е че официално сезонът на диетите мина и за да отпразнувам подобаващо този факт Ви представям най-греховния десерт EVER! Браунито е с хрупкава коричка от вън, а отвътре...ле-ле мале, то е сочно, меко, леко дъвчащо и за да е още по-неустоимо добавих лешници. Ииии това не е всичко, то е греховно сладко, ароматно и водещо до пристрастяване! Изобщо най-добрия начин и причина  да сложите край на всички диети:)

Необходими продукти:

100 гр. течен шоколад
150 гр. млечен шоколад
125 гр. масло
125 гр. крема сирене или сладкарска извара
5 капки есенция ром
4 яйца
200 гр. захар
3 с.л. какао
3 с.л. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
100 гр. лешници

Начин на приготвяне:

На водна баня разтопяваме шоколада и маслото, след което при непрекъснато бъркане прибавяме крема сиренето. Разбъркваме всичко добре и отнемаме от котлона, добавяме яйцата и захарта на 4 части, като разбъркваме много добре след всяко яйце и 1/4 част от захарта. Добавяме есенцията ром и пресетите брашно, бакпулвер и какао. Разбъркваме внимателно и изсипваме нарязаните на едро лешници. Готовата смес  изсипваме в предварително застлана с хартия за печене тава и печем в загрята на 180 градуса фурна за 40-45 мин. Браунито е готово когато се е образувала коричка, но при разклащането на тавичката се тресе (не трябва да се пече до суха клечка). Готовото брауни оставяме да се охлади напълно преди да го разрежем и сервираме поръсено с пудра захар и или с топка сладолед.



Да Ви е сладко!😈😈😈


6 коментара:

  1. Разкошно брауни - направо се усеща вкусът му от тези снимки :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дени!
      Наистина има невероятен вкус, препоръчвам го горещо ;)

      Изтриване
  2. Колко гр. е маслото в рецептата? Не е описано при продуктите, а само в описанието,че се разтопява на водна баня с шоколада? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опаа, пропуснала съм го :( Съжалявам за което и благодаря!:) 125гр. е маслото
      Поздрави!:)

      Изтриване
  3. Отговори
    1. Убиец на всякакви диети! Препоръчвам горещо да го пробваш :)

      Изтриване