Ако обичате шоколад и бисквитки... тези са точната комбинация :)! Въпреки, че е 1 април няма лъжа, няма измама това са най- вкусните шоколадови бисквитки:). Те са шоколадови, дъвчащи и хрупкави едновременно, ароматни и изкушаващи. Направо ти иде да...
...забравиш за всички обноски и да излапаш всички до една:) Подсладете денят си и си доставете един дяволски вкусен момент , без да ви пука за калориите.
Необходими продукти:
50 гр. масло
50 гр. млечен шоколад
120гр. кафява захар
1 яйце
105 гр. брашно
15гр. тъмно какао
1/2ч.л.сода за хляб
1/8 ч.л. сол
60 гр. шоколадови дражета
50 гр. лешници
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото в микровълновата, изсипваме в него нарязания на ситно шоколад и ги разбъркваме добре с помощта на тел , докато се смесят. След което към тях прибавяме захарта и яйцето, и разбъркваме докато получим хомогенна смес. В купа смесваме сухите съставки: брашното, солта, содата за хляб и какаото, и ги пресяваме върху хомогенната сме. Разбъркваме всичко и добавяме нарязаните на едро лешници и шоколадовите дражета. Тестото оставяме в хладилника за 30 мин. От вече охладеното тесто оформяме малки бисквитки( правим топче и го сплескваме , за да се получи малък диск) ,по желание отгоре може да украсим с лешници и шоколад. Оформените и декорирани бисквитки нареждаме върху силиконова подложка или хартия за печене и печем в загрята на 160 градуса фурна за 18 мин.
...забравиш за всички обноски и да излапаш всички до една:) Подсладете денят си и си доставете един дяволски вкусен момент , без да ви пука за калориите.
Необходими продукти:
50 гр. масло
50 гр. млечен шоколад
120гр. кафява захар
1 яйце
105 гр. брашно
15гр. тъмно какао
1/2ч.л.сода за хляб
1/8 ч.л. сол
60 гр. шоколадови дражета
50 гр. лешници
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото в микровълновата, изсипваме в него нарязания на ситно шоколад и ги разбъркваме добре с помощта на тел , докато се смесят. След което към тях прибавяме захарта и яйцето, и разбъркваме докато получим хомогенна смес. В купа смесваме сухите съставки: брашното, солта, содата за хляб и какаото, и ги пресяваме върху хомогенната сме. Разбъркваме всичко и добавяме нарязаните на едро лешници и шоколадовите дражета. Тестото оставяме в хладилника за 30 мин. От вече охладеното тесто оформяме малки бисквитки( правим топче и го сплескваме , за да се получи малък диск) ,по желание отгоре може да украсим с лешници и шоколад. Оформените и декорирани бисквитки нареждаме върху силиконова подложка или хартия за печене и печем в загрята на 160 градуса фурна за 18 мин.
Шоколад и лешници - любима комбинация!
ОтговорИзтриване