Translate

събота, 6 май 2017 г.

ЯГОДОВ СЛАДОЛЕД

Голям фен съм на Джема Стафорд и нейните страхотни рецепти! И тъй като лятото е факт нямаше как да не изпробвам една от рецептите и за сладолед:) Става много бързо, свеж и много вкусен! Мен ако ме питате е перфектното средство за разхлада, а и си минава към полезните летни десети, тъй като се приготвя от само три съставки и в него няма никакви Е-та, оцветители и овкусители. Единственото което ви е необходимо са вкусни, пресни ягоди, топло време и добро настроение :) А рецептата за хрупкавите фунийки ще откриете тук.

Необходими продукти:

300 гр. ягоди
1 банан
3-4 с.л. кондензирано мляко


Начин на приготвянe: 

Забележка: за тази рецепта трябва да си приготвим плодовете от предния ден. Почистваме, измиваме и подсушаваме ягодите, след което ги нареждаме в кутия с плътен капак (като между слоевете слагаме алуминиево фолио) и ги замразяваме. Почистваме банана и го нарязваме на шайби, след което по същия начин замразваме и него. 

 В пасатор или чопър пасираме замразените плодове. След като се е получила хомогенна каша добавяме и кондензираното мляко, пасираме за още 2 мин. Прехвърляме сладоледа  в подходящ съд и замразяваме  за около 1 час, след което сервираме и се  наслаждаваме на неустоимия му вкус. Сладоледа може да съхраняваме до седмица във фризера (но преди сервиране е хубаво да го блендираме, защото след 2-3 час се образуват ледени кристалчета).





5 коментара:

  1. Прекрасни снимкИ :) Искам да попитам има ли скрежинки в сладоследа или става гладък?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти:)
      Сладоледа става много гладък и е много гъст след пасирането. Та може да се хапва веднага, но аз предпочитам да става на топки и за това го оставям във фризера за 1 час. А скрежинки се получават ако го оставиш във фризера за повече от 2 часа без да го разбъркваш на всеки час.

      Изтриване
  2. Чудесна рецепта, сладоледът стана разкошен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Много се радвам, че се доверихте на рецептата :)

      Изтриване
  3. Тази рецепта ми идва точно навреме, когато търся как да използвам налично кондензирано мляко.Има и ягоди, така че ще се пробва.Изглежда превъзходно, поздравления за идеята :)

    ОтговорИзтриване