Translate

неделя, 20 март 2016 г.

САЧ ала БОЦ


Привет от Индия:) За съжаление не мога да Ви предложа нещо традиционно, но обещавам като се прибера ще поправя тази грешка! С тази работа не мога да споделя и впечатления от тази цветна и многолика страна, но какво да се прави...Някой ден току виж я посетя като турист:)
Е днес традиционна Индийска кухня в блога няма да има, но за сметка на това ще Ви нагостя с един традиционен Български сач по рецептата на шеф Стоян(моят баща).Да Ви е сладко!:)




Необходими продукти:
2-3 с.л. олио
200 гр. пушени гърди
500 гр. пилешко филе
500 гр. свинска плешка
2-3 главички лук
2-3 моркова
6 гъби (едри печурки)
1 голям картоф
3 зелени печени пиперки
3 червени печени пиперки
1 ч.л. червен пипер
1 домат
100 мл. червено вино
50 мл.вода
кашкавал за поръсване
сол, черен пипер,червен пипер и чубрица на вкус


Начин на приготвяне:
Загряваме сача с олиото и запържваме пушените гърди(нарязани на филийки). След като се запържат ги изваждаме, а на тяхно място слагаме  пилешкото филе (нарязано на жулиени), когато е готово го изваждаме и слагаме свинската плешка (също нарязана на жулиени).Когато свинското е готово на негово място слагаме да се задушат нарязаните :лук, гъби, моркови, картоф и накрая домата. Когато зеленчуците са се по задушили, поръсваме с червен пипер на вкус и връщаме в сача обратно 3-те вида меса. Добавяме печените пиперки нарязани на ивички и объркваме всичко добре. Подправяме на вкус със сол и черен пипер и заливаме с виното и водата.Върху сача слагаме капак и оставяме всичко да покъкри на бавен огън. Когато виното по изври и месото е готово, поръсваме с чубрица и настърган кашкавал и го запичаме за 10 мин. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар