За първи път имахме възможност да отгледаме нещо сами в градината! До сега никога не сме разполагали с време да се спрем за по-дълго на село, да отдъхнем, да почистим градината и съответно да си засадим това онова. Колкото и лоша да беше ситуацията с така наложилата се изолация, все пак от всичко това излезе и нещо хубаво:))Казах сбогом на маникюра и суетата и се зарових здраво в градината и накрая успяхме да си отгледаме морковки, репички, марулки...дори краставици и домати ( е те още не са узрели, ноооо и това ще стане). На морковите обаче вече им се радваме и ако аз не направя нещо сладко с тях то няма да съм аз:)
Необходими продукти:
форма с размери 17х8 см. с дълбочина 7 см.
за кекса:
110 мл. олио
60 гр. захар
60 гр. кафява захар
2 яйца
120 гр. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1 щ. сол
80 гр. микс орехи ( пекан и обикновени)
100 гр. моркови
за крема:
30 гр. масло
30 гр. крема сирене
120 гр. пудра захар
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме двата вида захар и олиото, докато сместа побелее. Прибавяме яйцата едно по едно, разбъркваме добре до изсветляване на сместа и добавяме пресятото брашно с добавените в него бакпулвер, сода за хляб и солта. Към получената гъста каша прибавяме настъргания морков и смлените орехи. Разбъркваме внимателно с шпатула и прехвърляме готовата смес в предварително застлана с хартия за печене форма. Печем в загрята на 180 градуса фурна за 40-45 мин. или до суха клечка. Готовият кекс оставяме да се охлади напълно. Приготвяме крема. Разбиваме на крем маслото на стайна температура, крема сиренето и пудрата захар. Готовият крем прехвърляме в пош с подходящ накрайник и го оставяме в хладилника да се стегне за 10-15 мин. Декорираме кекса с охладения крем и цели орехови ядки.
Мммм.. вкусно
ОтговорИзтриване