Translate

понеделник, 4 ноември 2019 г.

МЪРЗЕЛИВ ЩРУДЕЛ

Ако ви се похапва нещо сезонно с ябълки, но да е лесно иии бързо... То това е вашата рецепта! Мързелив ябълков щрудел! Приготвя се много лесно, единственото което може би би ви затруднило е стъргането на ябълките, аааа най-много време ще ви отнеме печенето.
Ееее, то докато се пече няма нужда да му баете... таааа за макс 15 мин. го забърквате, после го слагате във фурната и 45 златни минутки си отдъхвате( обувате свободни панталони) и се готвите за вкусното похапване!

Необходими продукти:

2 яйца
1/2 ч.ч. масло
1/2 ч.ч. свинска мас
1 ч.ч. пудра захар
10 гр. бакпулвер
1 п.  ванилия
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. счукани орехи
2 ч.ч. настъргани ябълки


Начин на приготвяне:

Разбиваме на пухкав крем яйцата и захарта, след което при непрекъсното разбъркване с миксера добавяме маслото и свинската мас. Прибавяме брашното с добавения в него бакпулвер и ванилията. Разбъркваме всичко и разделяме сместа на две части. Изсипваме едната част в предварително застлана с хартия за печене тава ( 22 см. диаметър) и печем в загрята на 180 градуса фурна за 5-8 мин (запичаме едната част от сместа  за да не потъне на дъното плънката). В купа смесваме настърганите ябълки, подправката за тиква и счуканите орехи. Разпределяме ябълковата плънка върху запечения блат, залиаме с останалата част от сместа и печем в загрята на 180 градуса фурна за 35-40 мин. или до суха клечка. Готовият щрудел поръсваме обилно с пудра захар.


1 коментар:

  1. Не обичам ябълки, но много обичам ябълкови сладкиши, луда работа:)

    ОтговорИзтриване