Translate

сряда, 20 декември 2017 г.

КОЛЕДНИ СЛАДКИ: Вариант 2 ДЖИНДЖИФИЛОВИ бисквитки с фондан


Ден втори от мисията "Коледни бисквитки"! Днес е ред на традиционните джинджифилови сладки, само че традициите са за това да се нарушават и затова вместо джинджифилови човечета реших да направя джинджифилови шкембенца. И така тематично да продължа бисквитената си одисея! Част по част си сглобявам веселия старец Дядо Коледа. И за да се разнообразя реших да комбинирам Royal Icing и фондан за украсата. Станаха да кажем сполучливи на вид, но на вкус са... ами няма да се чудя от къде е моето шкембе след Коледа.
А ако не ви се занимава с украсяването им с фондан и Royal Icing, то става и да ги украсие по кратката процедура с печати. С това тесто ми се получиха добре, просто го оставете малко по-дълго да се отпусне след като го изкарате от хладилника.



Необходими продукти:

90гр. захар
90 гр. кафява захар
80 гр. мед
2с.л. с връх свинска мас
300 гр. брашно + за поръсване
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. пресен джинджйифил
1 ч.л. сух джинджифил
1/4 ч.л. канела
1 яйце
3 капки есенция ром
фондан за украса


Начин на приготвяне:

Разтапяме захарта, меда и маста и ги оставяме да кипнат за 1-2 мин. Горещата смес оставяме да се охлади и приготвяме сухите съставки. В купа смесваме брашното, содата и подправките, към тях прибавяме яйцето и охладената захарна смес. Замесваме меко тесто и го оставяме в хладилника да се охлади за около 30 мин. На леко набрашнен плот разточваме кора с дебелина 4-5 мм. и от нея изрязваме с помощта на резец формички. Сладките печем в загрята на 200 градуса фурна за 10-15 мин.



Няма коментари:

Публикуване на коментар