Translate

четвъртък, 10 декември 2015 г.

ЧИЙЗ КЕЙК С КАСИС В МИКРОВЪЛНОВА (Microwave cheesecake)
























Чийз кейк за двама :) Това една рецепта за на пръв поглед сложен десерт , но ако нямате всички продукти гарантирам ви пак ще се получи. Крема сиренето може да се замени и с най обикновено, което със сигурност го има във всеки хладилник. Може да използвате всякакъв вид бисквитки, а ако нямате това не е проблем! Препечете една филийка хляб, настържете я на ренде прибавете малко захар и готово:) А колкото до сладкото то е по-желание, каквото имате;)


Необходими продукти:

за крема:
1 жълтък
1 ванилия
100 гр. крема сирене
25 гр. бяло саламурено сирене
1с.л. брашно
1 ч.л. масло
4 с.л. захар
3/4 ч.ч. мляко
 за основата:
150 гр. чаени бисквити
20 гр. масло
за сладкото:
1/2ч.ч. вода
4 с.л. захар
1/2 ч.ч. касис


Начин на приготвяне:

  крема: Разбиваме жълтъка и ванилията добре, към тях прибавяме брашното и  2 с.л. мляко и разбъркваме докато всичко се смеси. Разтваряме захарта в млякото и го слагаме на котлона да заври. След като заври, на тънка струйка при постоянно бъркане, прибавяме жълтъчната смес.
Когато се сгъсти крема отнемаме от котлона и добавяме маслото, крема сиренето и саламуреното сирене и разбъркваме докато се получи пухкав крем.
   основата: Натрошаваме бисквитките на прах, прибавяме маслото и бъркаме докато се получи ронливо тесто.
   сладкото: Във водата разтваряме захарта, прибавяме касиса и слагаме на котлона да заври. Варим докато сладкото стане с желаната от нас гъстота.
   сглобяване: Тестото от бисквитки разстиламе във формички за чийз кейк и слагаме в микровълновата на Medium Power за 15 сек. Охлаждаме основата и върху нея  изсипваме изстиналия крем. След това отново печем в микровълновата на Medium Power за 45 сек., но разделени на по 15 сек. Отново охлаждаме за 15 мин. във фризера и намазваме със сладкото.
Чийз кейка оставяме за 4 часа във фризера да се стегне и сервираме.



Няма коментари:

Публикуване на коментар