Тази година се радвахме на много грозде. Имаме си в двора две лозички, нооо дадоха плод като за четири и тъй като се снабдяваме с грозде за винце от село... това си остава за похапване и за радост на окото! Ей така да има...да не е като да няма! Минахме през всички фази: хапнахме, правихме си опити за сладкиши, конфитюри и какво ли още не, но накрая решихме да пробваме да си направим ликьор. И стана чуден! Изключително ароматен, сладък, пивък... но си има уловката, заради сладоста си е и много коварен! Пийваш чашка - "Ах че е сладичко!" , пийваш втора- " Брех, че е ароматен!" иии трета...и накраяяя- "Градил Илия..."
Необходими продукти:
300 мл. водка
11/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. грозде ( сорт Нохан)
50 мл. вода
Начин на приготвяне:
Оронваме гроздето от чепките, измиваме го и изсипваме зърната в стъклена бутилка. Наливаме водата и разклащаме бутилката няколко пъти, след което изсипваме захарта, наливаме водката и отново разклащаме добре. Ликьора оставяме на тъмно за 10 дни, като всеки ден разклащаме бутилката. След като времето изтече, ликьора е готов за консумация.
Необходими продукти:
300 мл. водка
11/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. грозде ( сорт Нохан)
50 мл. вода
Начин на приготвяне:
Оронваме гроздето от чепките, измиваме го и изсипваме зърната в стъклена бутилка. Наливаме водата и разклащаме бутилката няколко пъти, след което изсипваме захарта, наливаме водката и отново разклащаме добре. Ликьора оставяме на тъмно за 10 дни, като всеки ден разклащаме бутилката. След като времето изтече, ликьора е готов за консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар