Здравей ОКТОМВРИ! Обожавам есента, всичко обагрено в оранжево, жълто, червено, кафяво...ммм красота. А най-хубавото, е че официално сезонът на диетите мина и за да отпразнувам подобаващо този факт Ви представям най-греховния десерт EVER! Браунито е с хрупкава коричка от вън, а отвътре...ле-ле мале, то е сочно, меко, леко дъвчащо и за да е още по-неустоимо добавих лешници. Ииии това не е всичко, то е греховно сладко, ароматно и водещо до пристрастяване! Изобщо най-добрия начин и причина да сложите край на всички диети:)
Необходими продукти:
100 гр. течен шоколад
150 гр. млечен шоколад
125 гр. масло
125 гр. крема сирене или сладкарска извара
5 капки есенция ром
4 яйца
200 гр. захар
3 с.л. какао
3 с.л. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
100 гр. лешници
Начин на приготвяне:
На водна баня разтопяваме шоколада и маслото, след което при непрекъснато бъркане прибавяме крема сиренето. Разбъркваме всичко добре и отнемаме от котлона, добавяме яйцата и захарта на 4 части, като разбъркваме много добре след всяко яйце и 1/4 част от захарта. Добавяме есенцията ром и пресетите брашно, бакпулвер и какао. Разбъркваме внимателно и изсипваме нарязаните на едро лешници. Готовата смес изсипваме в предварително застлана с хартия за печене тава и печем в загрята на 180 градуса фурна за 40-45 мин. Браунито е готово когато се е образувала коричка, но при разклащането на тавичката се тресе (не трябва да се пече до суха клечка). Готовото брауни оставяме да се охлади напълно преди да го разрежем и сервираме поръсено с пудра захар и или с топка сладолед.
Необходими продукти:
100 гр. течен шоколад
150 гр. млечен шоколад
125 гр. масло
125 гр. крема сирене или сладкарска извара
5 капки есенция ром
4 яйца
200 гр. захар
3 с.л. какао
3 с.л. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
100 гр. лешници
Начин на приготвяне:
На водна баня разтопяваме шоколада и маслото, след което при непрекъснато бъркане прибавяме крема сиренето. Разбъркваме всичко добре и отнемаме от котлона, добавяме яйцата и захарта на 4 части, като разбъркваме много добре след всяко яйце и 1/4 част от захарта. Добавяме есенцията ром и пресетите брашно, бакпулвер и какао. Разбъркваме внимателно и изсипваме нарязаните на едро лешници. Готовата смес изсипваме в предварително застлана с хартия за печене тава и печем в загрята на 180 градуса фурна за 40-45 мин. Браунито е готово когато се е образувала коричка, но при разклащането на тавичката се тресе (не трябва да се пече до суха клечка). Готовото брауни оставяме да се охлади напълно преди да го разрежем и сервираме поръсено с пудра захар и или с топка сладолед.
Да Ви е сладко!😈😈😈
Разкошно брауни - направо се усеща вкусът му от тези снимки :-)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Дени!
ИзтриванеНаистина има невероятен вкус, препоръчвам го горещо ;)
Колко гр. е маслото в рецептата? Не е описано при продуктите, а само в описанието,че се разтопява на водна баня с шоколада? Благодаря!
ОтговорИзтриванеОпаа, пропуснала съм го :( Съжалявам за което и благодаря!:) 125гр. е маслото
ИзтриванеПоздрави!:)
Направо е убиец това!
ОтговорИзтриванеУбиец на всякакви диети! Препоръчвам горещо да го пробваш :)
Изтриване