Страници

понеделник, 17 септември 2018 г.

ПАЙ СЪС СМОКИНИ


Разнообразете следобедното си кафе с лесен за приготвяне пай със смокини.



Необходими продукти:

60 гр. масло
3 с.л. захар
1 ч.ч. брашно
3 с.л. ледена вода
140 гр. сурови бадеми
40 гр. масло
2 с.л. ликьор Амарето
3 яйца
1/4 ч.ч. мляко
110 гр. смокини + за украса
1 3/4 ч.ч. захар
1-2 с.л. пудра захар за украса


Начин на приготвяне:

Замесваме тестото: в блендера изсипваме брашното, захарта и маслото, блендираме всичко докато получим маслени трохи, след което наливаме водата и замесваме тестото. Готовото тесто оформяме като плосък диск, увиваме го в свежо фолио и го оставяме в хладилника за 30 мин. С помощта на миксера разбиваме яйцата и захарта на пухкав крем (около3-4 мин). В блендера изсипваме бадемите, маслото, нарязаните на едро смокини, ликьора и млякото, и блендираме до гладка смес. Готовата бадемова смес прибавяме към яйчената, разбъркваме всичко на бавна скорост с миксера. От тестото оформяме кора с дебелина 3-4 мм., прехвърляме я в тава за печене (20 см. диаметър), правим дупчици с помощта на вилица и печем в загрята на 180 градуса фурна за 15 мин. Изливаме сместа върху готовата и охладена основа, декорираме с резенчета смокини и печем в загрята на 170 градуса фурна за 45- 50 мин. Готовият и охладен пай декорираме с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар