Страници

сряда, 20 януари 2016 г.

КРЕМ КАРАМЕЛ


За един по-вкусен следобед! Или как да подсладим мързеливия, мразовит ден :)


 
 
Необходими продукти:

7 яйца
2 ч.ч. захар
1 л. мляко
1 ванилия


Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, 1 ч.ч. захар, ванилията, докато станат на пухкав крем. След това постепенно и при постоянно бъркане добавяме млякото. Разтопяваме (карамелизираме) останалата 1ч.ч. захар  и я разпределяме в чашки (в моя случай 6). Когато захарта се стегне върху нея изливаме млечната смес. Печем на водна баня в загрята на 150 градуса фурна до готовност (когато пробием коричката с клечка не трябва да изтича течност).


Няма коментари:

Публикуване на коментар