Необходими продукти:
250 гр. захар
125 гр. свинска мас
20 гр. мая
250 мл. прясно мляко
5 яйца
брашно за меко тесто
мармалад
Начин на приготвяне:
Захранваме маята с 1 с. л. захар, малко прясно мляко и брашно до гъста каша. Разбиваме яйцата, захарта, млякото и свинската мас. Когато маята е удвоила обема си я добавяме към яйчената смес. Постепенно прибавяме брашното, като замесваме меко тесто. Готовото тесто оставяме да втаса на топло около 1 час. След това примесваме тестото и го разделяме на топки с големината на портокал. От всяко топче разточваме кора с дебелина 5-8 мм. и го разрязваме на 8 или 16 триъгълника. На всеки триъгълник слагаме в основата мармалад и завиваме кифлите. Печем в загрята на 200 градуса фурна до порозовяване.
Забележка: По желание намазваме с жълтък и поръсваме със захар и маково семе.
Невероятна компания за сутрешното кафе:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар