Страници

четвъртък, 9 юли 2020 г.

СКОНС с БОРОВИНКИ/ BLUEBERRY SCONES


Ако вече сте опитали класическия вариант на  Сконс (рецептата можете да намерите ТУК) то е време да пробвате и този вариант! Още по-вкусни, ароматни и изкушаващи :)


Необходими продукти:
за 16 бр.

350 гр. брашно
15 гр. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
50 гр. захар
85 гр. масло
170 мл. сметана 30 % масленост
1 яйце
1 ч.л. кора от лимон
100 гр. боровинки



Начин на приготвяне:

В блендера смесваме за 30 сек. брашното, бакпулвера, солта и захарта да се смесят добре. Прибавяме студеното нарязано на кубчета масло и блендираме до получаването на фини трохи, след което ги прехвърляме в купа. В друга  купа разбиваме яйцето и сметаната добре, запазваме 2 с.л. от течността за намазване на сконите и прибавяме остатъка към маслените трохи. Разбъркваме всичко с шпатула, докато се смеси и замесваме тесто. Внимателно прибавяме боровинките, като го месим не повече от 10 пъти или докато получим плътна топка тесто. Готовото тесто разделяме на 2 части, всяка от които разточваме на кора с дебелина 1,5 см. и разрязваме, като пица на 8 триъгълни парчета. Изрязаните скони нареждаме в тава и намазваме с  останалите ни 2 с.л. от сметано-яйчената смес. Печем в загрята на 180 градуса фурна за 20 мин. Готовите сконс сервираме по желание с  крема сирене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар