Ако случайно ви е изостанал козунак след Великденските празници опитайте този сладкиш. Уникална комбинация между крем карамел и козунак :) два любими десерта, които си подхождат много добре! Няма да Ви лъжа у дома няма никакъв начин да изостане козунак по никакъв повод. Този десерт приготвих май беше седмица преди Великден, а може и още по-рано да е било. Успях да го приготвя поради простата причина, че все още течеше периода на свикване с новата фурна и леко попрепекох единия кулич круфин (рецептата ще намерите ТУК) иии... еми превърнах дефекта в ефект! Не беше изгорял или нещо подобно, просто не се вписваше в моята представа за перфектна златиста коричка. Абе търсех си повод да го използвам за тази неочаквано добра комбинация:)
за 20 см. диаметър
5 яйца
800 мл. мляко
1 3/4 ч.ч. захар
1 пакетче ванилова захар (7 гр.)
3-4 резена козунак (1,5-2 см дебелина) (рецепти ще откриете ТУК)
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с 1 ч.ч. захар и ваниловата захар, докато станат на пухкав крем. След това постепенно и при постоянно бъркане добавяме млякото. Разтопяваме (карамелизираме) останалата 3/4ч.ч. захар и я разпределяме на дъното на тавата. Когато захарта се стегне върху нея изливаме млечната смес и нареждаме резените козунак. Печем на водна баня в загрята на 150 градуса фурна до готовност, когато пробием коричката с клечка не трябва да изтича течност .
за 20 см. диаметър
5 яйца
800 мл. мляко
1 3/4 ч.ч. захар
1 пакетче ванилова захар (7 гр.)
3-4 резена козунак (1,5-2 см дебелина) (рецепти ще откриете ТУК)
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с 1 ч.ч. захар и ваниловата захар, докато станат на пухкав крем. След това постепенно и при постоянно бъркане добавяме млякото. Разтопяваме (карамелизираме) останалата 3/4ч.ч. захар и я разпределяме на дъното на тавата. Когато захарта се стегне върху нея изливаме млечната смес и нареждаме резените козунак. Печем на водна баня в загрята на 150 градуса фурна до готовност, когато пробием коричката с клечка не трябва да изтича течност .
Няма коментари:
Публикуване на коментар