С риск да се повторя, потретя и т.н. ще кажа, че тази рецепта е уникална! По случайност попаднах на едно американско списание "Bon appetit" от 2012 г. и там открих тази рецепта. Веднага ми хвана окото, защото половинката обожава боровинки та... веднага влезе в тетрадката с идеи... ииии така вече 2 години отлежаваше в нея до днес! момента, в който се реших най-после да я пробвам. Еее този път нямам някоя "вълнуваща" история как бера боровинките собственоръчно (за тях заложих на близкия LIDL :) ), но пък този сладкиш си е интернационален! Рецептата и орехите пекан ( които спокойно можете да замените с нашенски орехи или бадеми;)) си донесох от САЩ, канелата пък от Домениканската република, боровинките един Господ знае от къде са и всичко това приготвено в БГ кухня. Е по-вълнуващо от това здраве му кажи! Като цяло сладкиш изпълнен с много и все хубави спомени и похапнат в компанията на любимите хора:) Опитайте го!
Страници
▼
понеделник, 24 юни 2019 г.
ТОРТА "ВИКТОРИЯ"
Днес цял ден е облачно, гърми и не спира да вали! Идеалното време за приготвяне на торта, но не някоя сложна и засукана... а някоя лесна, но да е и вкусна! И тъй като времето много напомня на това в Англия, а сега е и сезона на ягодите се сетих за идеалната торта за случая! Торта "Виктория" отговаря на всички изисквания: вкусна, с ягоди, лесна и най-вече достойна за кралски особи! Класическа домашна Английска торта, която носи името на кралица Виктория, защото се твърди че и е била любима... за нея незнам, но на мен и предполагам на голяма част от английското население със сигурност.
... Аааа, ако още не сте си приготвили сладко от ягоди (което ще ви е необходими за тази торта), идея за лесна рецепта за сладко на фурна можете да видите ТУК.