Толкова често вали сняг🌨️❄️... че имам чувството, че не идва пролет🌱🌷💐 ами зимата ще си остане за постоянно! А
така ми се иска да е лято🌞🌻 и по този повод ви поднасям ей тези прасковки🍑🍑🍑, пост който по незнайни причини отлагам
вече 3 месеца. Но ето, че дойде и техния ред! Тъкмо за момента, в който
най-много ми липсва лятото! Та насладете
им се! А ако търсите още варианти на тези сладки... В блога ще намерите още
едина рецепта на любимите ми сладки прасковки🍑 Рецепта, ще намерите👉🏼 ТУК🍑
Необходими продукти:
за 15 броя прасковки
за бисквитите:
1 2/3 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/8 ч.л. сол
1/2 ч.ч. масло
1/2 ч.ч. пудра захар
1 яйце
1 ванилия
3 с.л. кисело мляко
за пълнежа:
1/4 ч.ч. кайсиеви ядки
1/4 ч.ч. сладко от праскови
трохите от издълбаните бисквитки
за декорацията:
80 мл. вода
80 мл. сок от праскови
червена и жълта сладкарска боя
кристална захар за овалване
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме на пухкав крем маслото и пудрата захар.Към тях
прибавяме яйцето, ванилията и киселото мляко, разбъркваме всичко добре до
хомогенна смес. Добавяме брашното с прибавените в него бакпулвер и сол.
Замесваме меко тесто, от което с намазнени ръце оформяме топчета (всяко от
които по около 15гр.), нареждаме ги в тава предварително застлана с хартия за
печене и ги претискаме леко с та пръсти. Бисквитките печем в загрята на 180
градуса фурна до лек златис загар. Изстиналите бисквитки издълбаваме с помощта
на остър нож, като издълбаната част запазваме и раздробяваме на трохи.За да
подготвим пълнежа в купа изсипваме бисквитените трохи, натрошените на ситно
кайсиеви ядки и сладкото от праскови. Разбъркваме всичко добре и
запълваме всяка бисквитена
черупка с част от плънката.Слепваме бисквитките две по две и ги декорираме.
Смесваме водата и сока от праскови и разделяме течноста в две купички в едната
слагаме червената боя, а в другата жълтата. Всяка бисквитка потапяме на
половина в червената и в жълтата боя, овалваме в кристална захар и декорираме с
листенце.
Това са най-прекрасните прасковки, които съм виждала!
ОтговорИзтриване