Страници

четвъртък, 23 август 2018 г.

СОРБЕ ОТ МАЛИНИ И КЪПИНИ


Идеята за това сорбе ми дойде след направата на сиропа от малини и къпини. Винаги остава остатъчен материал "пулп", който все ми се свиди да изхвърля иии... затова гледам да му измисля приложение и да се възползвам до краен предел от плодовете. Може да е с продукти "втора употреба", но това изобщо не трябва да ви притеснява! Вкусът му е невероятен! След като приготвите сиропа приберете пулпа във фризера и така ще можете да си приготвите куп десерти и сорбето е един от тях.
Лято е и затова реших този път да ви предложа как да си направите нещо разхладително с много богат и плътен вкус...а цветът еее един път просто!
... но идеите ми не са се изчерпили та очаквайте още и още идеи с пулпа. 

вторник, 14 август 2018 г.

СИРОП ОТ МАЛИНИ И КЪПИНИ

 

У дома всяко година не пропускаме да си приготвим сиропи за разреждане, като започнем от пролетта та чак до последните есенни плодове. Тази година най- ни спорят сиропите от горски плодове: малини, къпини, боровинки...Дори и да нямате възможност да си ги отглеждате лично,  винаги можете да си ги закупите от най-близкия пазар или като в нашия случай да оберете някой храст в гората ( Е няма такъв кеф, казвам ви!). Това да си откъснеш сам плода и да си приготвиш сиропа сам е просто безценно, нооо като няма как и пазара е алтернатива! С малинки се сдобихме от малинак в двора ни, но на къпинките попаднахме съвсем случайно, докато се изкачвахме към Бузлуджа. Имаше доста изподрани ръце и лакти (че тея горски къпини знаят как да се бранят с тея бодли), ама като знаем какъв ще е е резултата... стискаш зъби и береш. 
А пулпа, който остава след направата на сиропа запазете задължително! Сложете го в плътно затворен контейнер и го замръзете, така ще имате възможност да приготвите  с него още много вкусотии и да се възползвате до край от тези невероятни плодове.

събота, 11 август 2018 г.

ЦИТРУСОВ КЕКС с крема сирене


   Преди вече и аз не помня колко месеца видях тази рецепта в едно американско списание  и нямах търпение да се прибера и да го приготвя. Не бях сигурна какво точно ще се получи ...струваше ми се, че има прекалено много сок и кора от цитруси, а и крема сиренетоооо..ммм някак сиии.., но въпреки това знаех че искам да го пробвам. Та този кекс е първото нещо, което изпекох след над 4 месеца далеч от фурната и да ви кажаааа ще го повторя още милион пъти. Страшна вкусотия!
Става много свеж, ароматен и много влажен, а аз съм голям фен на този тип кексове. Вървежен за всички сезони...просто моя фаворит за момента! Опитайте го...няма да сгрешите :):):)

четвъртък, 9 август 2018 г.

ОБЪРНАТ СЛАДКИШ С АНАНАС


...Дали бих направила този сладкиш отново... Със сигурност!
...Дали бих го направила отново с тъмна захар Мусковадо... Със сигурност, НЕ! Обичам да използвам този вид захар, но мисля че за точно този сладкиш не е подходяща.:( Сладкиша се получи доста тъмен на цвят ( но да не Ви подлъгва цвета, много е вкусен! Гарантирам!), което на мен изобщо не ми допадна...изглежда ми така все едно съм забравила карамела... е вярно, че доста често ми се случва да се заблея на някъде, но в този случай бях напълно фокусирана:) Все пак нова рецепта изпробвах...ама то неможе всеки път всичко да е перфектно. Лято е, жега е... да кажем, че е с добър слънчев загар. Така дее... реших да ви го споделя още след първия опит и да споделя опита си с тази рецепта:)
Сладкиша е сочен, плодов, сладък иии силно карамелен. Идеалния завършек на жешкия летен ден.