Страници

неделя, 25 март 2018 г.

СУПА ТОПЧЕТА


Няма по-хубаво от това да започнеш обяда си с вкусна топла супа!  


Необходими продукти:

250 гр. кайма
1 к.л. сол
1/2 к.л. черен пипер
1 к.л. чубрица
6 с.л. ориз
3 с.л. брашно
3 средни картофа
2 малки моркова
2 стръка пресен лук
20 мл. олио

 За застройката:
2 жълтъка
3 с.л. кисело мляко


Начин на приготвяне:

Овкусяваме каймата с черния пипер,1 к.л. сол, чубрицата, прибавяме 3 с.л.ориз и  я омесваме добре. Оформяме малки кюфтенца и ги овалваме в брашното, след което ги слагаме в хладилника да се стегнат. В това време в подходяща тенджера запържваме в олиото, нарязаните на кубчета картофи, моркови и бялата част от лука за 2-3 мин. Овкусяваме със сол и черен пипер, заливаме с 2 л. вода и оставяме , докато зеленчуците се сварят. След което прибавяме охладените кюфтенца и останалия ориз, и варим до готовност.  Приготвяме си застройката, като разбием 2 жълтъка с киселото мляко и ги темперираме с горещия бульон, след което изливаме всичко в супата. Готовата супа поръсваме с накълцаните на ситно зелени пера от лука и чубрица.



1 коментар: