Страници

събота, 19 октомври 2013 г.

ПОДПИЙНАЛИ ЗЕЛЕНЧУЦИ



Тази рецепта изцяло се приготвя на око :) Всяка домакиня  слага зеленчуци и подправки каквито и колкото и се иска :) Въпрос на вкус ;)



Необходими продукти:

картофи
гъби
чери домати
моркови
магданоз
бира
сол
червен, бял и черен пипер
къри
зехтин
масло
сух кориандър
кози кашкавал

Начин на приготвяне: 

Намазняваме една тавичка със зехтин, порърсаваме я с микс подправки и нареждаме зеленчуците. Във всяка гъбка слагаме по малко масло и отново поръсваме с микса от подправки. Заливаме зеленчуците със бира, около един пръст на дъното. Печем на 200 градуса до готовност. След като зеленчуците са готови поръсваме ги с настърган кашкавал и връщаме във фурната докато кашкавала се зачерви. Готовото ястие поръсваме със ситно нарязан магданоз.

2 коментара:

  1. Опитвала съм пилешки бутчета с картофки и бира, но не и само зеленчуци. Предполагам, че е голяма вкусотия, така и изглежда. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Я да видим какво са си пийнали тези сладурчета?:) Наистина интересна комбинация. И аз като Гери съм пробвала месо с бира, но пък само зеленчуци не съм. Но ще ги напоя някой ден:) Поздрави, Дрийм!

    ОтговорИзтриване