Страници

сряда, 6 май 2020 г.

СЛАДКИШ С ЯГОДИ

Готови ли сте за сезона на ягодите? Предлагам ви един неустоимо вкусен сладкиш с ягоди, който се топи в устата! Чакам с нетърпение горските ягодки в двора да узреят и да го направя отново :) Лесен и неустоимо ароматен, поднесете го с топка ванилов сладолед и ще Ви разтопи от удоволствие. 

Необходими продукти:
за 22 см диаметър

2 яйца
1 ч.ч. захар (210 гр.)
1 пакетче ванилова захар (8гр.)
1 ч.ч. заквасена сметана (225 гр.)
1/2 ч.ч. олио (125 мл.)
2 ч.ч. брашно (260 гр.)
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
400 гр. пресни ягоди
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:

Разбиваме с миксера на средна скорост яйцата, захарта и ваниловата захар на пухкав крем за около 5 мин. Към тях прибавяме заквасената сметана , олиото и отново разбиваме с миксера на бавна скорост. Прибавяме брашното с добавените в него бакпулвер и сол на 3 части. Разбъркваме всичко с миксера на бавна скорост до получаването на хомогенна смес.  Измитите и почистени ягоди разделяме на две части. Едната нарязваме на едри кубчета, а другата на половинки. В предварително застлана с хартия за печене тавичка (22 см. диаметър),  разстиламе равномерно 1/2 от сместа, върху нея разпределяме нарязаните на едри кубчета ягоди и разпределяме останалата 1/2 от сместа. Заглаждаме и декорираме с останалалите нарязани на половина ягоди. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за  45-50 мин или до суха клечка. Готовия и охладен сладкиш поръсваме обилно с пудра захар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар