Страници

сряда, 5 февруари 2020 г.

ШОКОЛАДОВИ МЕДЕНКИ с пълнеж

Любимите ми меденки в нов прочит! 


Необходими продукти:
за около 50 бр. бисквитки

150 гр. кафява захар + за поръсване
150 гр. мед
100 мл. вода
200 мл. олио
10 гр. бакпулвер
50 гр. тъмно какао
около 450 гр. брашно
около 100 гр. течен шоколад за пълнеж
около 50 гр бял шоколад (дражета) за пълнеж



Начин на приготвяне:

Смесваме захарта, меда и водата и ги разтваряме на водна баня , когато захарта се разтопи напълно добавяме бакпулвера. Получаваме бяла пенеста смес, която прехвърляме в купа и я оставяме да поизстине за около 10 мин., като разбъркваме непрекъснато.  Към така получената смес добавяме олиото и разбиваме с миксер, докато получим хомогенна смес. Към нея добавяме какаото, разбъркваме добре и на порции прибавяме брашното. Замесваме меко тесто, оставяме го в хладилника за 30 мин. От готовото тесто оформяме около 50 бр. топчета (около 20 гр. всяко), сплескваме всяко едно топче и в центъра му слагаме по 1/4 ч.л. течен шоколад и по 2 дражета бял шоколад.

Оформяме на топка, нареждаме в тава и слагаме във фризера за 20 мин. Готовите охладени сладки поръсваме с кафява захар и печем в загрята на 180 градуса фурна за 10 мин.

1 коментар: