Още помня деня, в който дядо изкара пчелните пити и ги разпредели в едно литрови буркани."Диде, дядо не ми се свиди ама не яж толкова! Ще ти стане лошо!" Ама, кой да чуе?! Иии така от него ден вече 27 години мед хапвам само на високосна година или ако работата е много на зле (страшен гърлобол), а пчелен восък не мога да погледна! Та странно е за мен, че тази торта ми хареса толкова... но факта си е факт!
Страници
▼
понеделник, 27 януари 2020 г.
ТОРТА МЕДОВИК
Още помня деня, в който дядо изкара пчелните пити и ги разпредели в едно литрови буркани."Диде, дядо не ми се свиди ама не яж толкова! Ще ти стане лошо!" Ама, кой да чуе?! Иии така от него ден вече 27 години мед хапвам само на високосна година или ако работата е много на зле (страшен гърлобол), а пчелен восък не мога да погледна! Та странно е за мен, че тази торта ми хареса толкова... но факта си е факт!
понеделник, 20 януари 2020 г.
ТОРТА "ДЪНЕР"
Напълно бях забравила за тази тортичка! Приготвих я за посрещането на 2019 година :)
Странно, че бях забравила как изглежда, но пък още си спомням колко сладка беше тортата. Важното е, че може да не помня вида...но вкуса и до ден днешен не съм го забравила! Така де... много се зарадвах, като видях снимките в архива и реших да я споделя с Вас.
Странно, че бях забравила как изглежда, но пък още си спомням колко сладка беше тортата. Важното е, че може да не помня вида...но вкуса и до ден днешен не съм го забравила! Така де... много се зарадвах, като видях снимките в архива и реших да я споделя с Вас.
събота, 18 януари 2020 г.
НЮ ЙОРК СЛАДКИ С Шоколадов чипс и лешници /NYC Chocolate Chip Cookies
След първата доза на НЮ ЙОРК СЛАДКИ с Шоколадов чипс и орехи, леко се колебаех дали да пробвам и втората рецепта, нооо като видях как бързо свършват още горещи преди дори да съм успяла да ги опаковам за път и невероятния аромат, който се разнесе у дома...Нямаше нчин! Метнах и следващата рецепта!
Споменах и в предния пост: Всички рецепти, които приготвям винаги ги минавам през моята призма и си ги променям така, че на мен да ми харесат! Тааа, ако някой иска оригиналната рецепта може да я види тук /// CupcakeJemma ///.
Споменах и в предния пост: Всички рецепти, които приготвям винаги ги минавам през моята призма и си ги променям така, че на мен да ми харесат! Тааа, ако някой иска оригиналната рецепта може да я види тук /// CupcakeJemma ///.
петък, 17 януари 2020 г.
НЮ ЙОРК СЛАДКИ С Шоколадов чипс и орехи / New York Style Chocolate Chip Cookies
Каналът на Джема в YouTube /// CupcakeJemma /// е един от най-любимите ми! Тя е страхотна! Всички рецепти, които съм опитвала от нейните и на екипът и винаги се получават:) До сега не съм споделяла с вас рецептите, които съм пробвала от нейните, нооо дойде и този момент.
Преди...може би седмица тръгнахме на обиколка иии винаги трябва да има нещо за похапване за изпът. Не се чудих дълго време какво да приготвя, защото вече им бях метнала око, само търсех повод да ги пробвам (не че ми е нужен, ама...друго си е да има).
Естествено няма да съм аз, ако не променя нещо...но Ви гарантирам, че сладките са уникално вкусни! Таа в този и следващия пост ще Ви покажа двете рецепти за сладки :), които промених и приготвих за вкусна закуска. Все пак, ако искате 100% оригиналната рецепта ще намерите линка към канала и по-горе (само кликнете върху името).
Преди...може би седмица тръгнахме на обиколка иии винаги трябва да има нещо за похапване за изпът. Не се чудих дълго време какво да приготвя, защото вече им бях метнала око, само търсех повод да ги пробвам (не че ми е нужен, ама...друго си е да има).
Естествено няма да съм аз, ако не променя нещо...но Ви гарантирам, че сладките са уникално вкусни! Таа в този и следващия пост ще Ви покажа двете рецепти за сладки :), които промених и приготвих за вкусна закуска. Все пак, ако искате 100% оригиналната рецепта ще намерите линка към канала и по-горе (само кликнете върху името).
събота, 11 януари 2020 г.
ТОРТА "ГАРАШ"
Винаги ми е било любопитно защо тази торта не е по-популярна у нас? Все пак е класика, създадена тук, и би трябвало торта "Гараш" за нас да е като торта "Сахер" за австрийците. Да я предлагат навсякъде и да е символ не само на гр. Русе (където е създадена). Да е повод за гордост, защото не отстъпва по нищо на "Сахер" въпреки , че може би е вдъхновена от нея.
четвъртък, 9 януари 2020 г.
ОРЕХОВА ТОРТА с крем БРЮЛЕ
Безкрайно щастлива съм! Не мога да си представя по-страхотно начало на деня! ВЕЧЕ СМЕ над 1000 в страницата ми във Фейсбук! Това наистина означава много за мен! Искам да Ви кажа едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ за подкрепата, която ми давате! БЛАГОДАРЯ Ви за милите коментари, за всяко едно харесване на страничката ми, за всяка една споделена рецепта, На всеки един от вас пробвал и споделил мнение за рецепта от блога ми! БЛАГОДАРЯ, че ми се доверявате и подкрепяте! Благодаря ВИ, защото благодарение на Вас аз продължавам да се развивам и да опитвам все нови и нови неща, с които да Ви радвам! Благодаря Ви за това, че ме подтиквате да откривам все нови хоризонти! БЛАГОДАРЯ ВИ! Пожелавам си да ставаме все повече и повече!
сряда, 8 януари 2020 г.
УПИ ПАЙ ЧЕРВЕНО КАДИФЕ (Red Velvet Whoopie Pies)
вторник, 7 януари 2020 г.
СУФЛЕ ПАЛАЧИНКИ
У дома са на почит и вярвам, че и на вас ще Ви станат любими:)
Изпробвах доста рецепти докато се получат, но опитите си струваха. Да не се получиха перфектно като на повечето снимки в Интернет пространството, но пък на вкус са... Страхотни!
неделя, 5 януари 2020 г.
БАКЛАВА
сряда, 1 януари 2020 г.
СЛАДКА БАНИЦА
2019 година се оказа доста натоварена и изпълнена с много емоции за мен, къде хубави, къде не... но това, което не ни убива ни прави по- силни! Нали така?! Като цяло 2019 беше много хубава! Номинации в блоговодител, участие в Шоколадовото изложение, страхотен курс с шеф Павел Павлов, ново бисквитено начинание и още какво ли не.
По традиция новата година започваме със сладка баница с късмети! От малка без тази баница не сме посрещали нито една Нова година. Любима ми е! Преди я приготвяше баба, а сега аз:), както традициите повеляват! Вярно, че си е традиционната баница с късмети, но аз я обичам целогодишно: с кафето за закуска, когато ми се хапва нещо сладичко или просто защото е събота и имам време да точа. Трудоемко е, но си заслужава! Не е същото, ако я приготвите с готови фини кори.
И да си знаете с тази баница късметите се сбъдват ;), така че...