Страници

петък, 15 ноември 2019 г.

УНГАРСКИ ЩРУДЕЛ

Още един вариант на Ябълковия щрудел! И цялата тази щрудел мания напоследък съвсем не е случайна! Не само заради есента, и че сега им е момента, а защото скоро ще пътуваме до Австрия и ще се впусна в търсене на най-добрия щрудел:) Добре де, малко излъгах  ще се впусна в чревоугоднически туризъм иии няма да се спра, докато не открия най-доброто виенско кафе, най-добрия щрудел, линзерова торта и разбира се торта  Сахер.

Необходими продукти

за блата:
3 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
8 с.л. олио
2 ч.ч. брашно
10 гр. бакпулвер
1 п. ванилия
за плънката:
2 ч.ч. настъргани ябълки
1 ч.ч. счукани орехи
1 ч.л. канела
2 с.л. захар



Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и захарта на пухкав крем. Прибавяме киселото мляко с угасената в него хлебна сода, олиото, брашното с добавения в него бакпулвер и ванилията. Разбъркваме всичко с миксера до хомогенна смес, която разделяме на две части. В предварително застлана с хартия за печене тава изсипваме едната част от сместа и я запичаме за 5-8 мин (запичаме едната част от сместа за да не потъне на дъното плънката). Приготвяме плънката. В купа смесваме настърганите ябълки, счуканите орехи, канелата и 2 с.л. захар готовата плънка разпределяме върху запечения блат, върху нея разпределяме и останалата смес. Печем в загрята на 180 градуса фурна за 45-50 мин. или до суха клечка. Готовия щрудел поръсваме обилно с пудра захар.



1 коментар: