Нарекох ги хапки "Еверест", защото използвах ореховите бисквитки ЕВЕРЕСТ на Победа (любими са ми :) не е с рекламна цел), но може да ги замените с други. Въпрос на вкус!
Поднесен добре охладен и с чаша горещо кафе ще оправи настроението на всеки сутрешен сърдитко :)
Необходими продукти:
за основата:
30 гр. масло
20 гр. кокосово масло (ако нямате го заменете с обикновено масло)
110 гр. орехови бисквити "ЕВЕРЕСТ"
80 гр. смлени орехи
2 1/2 с.л. кондензирано мляко
за крема:
100 гр. масло
200гр. пудра захар
за глазурата:
80 гр. шокола 50%
2 с.л. мляко
1/2 с.л. олио
какао за поръсване
Начин на приготвяне:
Приготвяме основата. В микровълноваа разтопяваме двата вида масло. В блендера смиламе бисквитките, орехите и добавяме кондензираното мляко, и разтопените масла. Сместа разпределяме и заглаждаме в квадратна тавичка (18 х18 см.) предварително застлана със свежо фолио, и я слагаме във фризера за 5-10 мин. В това време приготвяме масления крем, като разбием добре маслото и захарта за окло 5 мин. с помощтана миксера. Разпределяме крема равномерно върху добре охладената основа и връщаме обратно във фризера да се стегне крема. В купа заливаме шоколада с млякото и олиото и го слагаме в микровълновата да се разтопи за 1 мин., като на всеки 30 сек. разбъркваме. Разтопения шоколад оставяме да се охлади за 3-4 мин., след което го разстиламе върху добре охладеният слой крем. Оставяме всичко да се охлади добре в хладилника за около час, след което с помощта на остър нож загрят в гореща вода и добре подсушен нарязваме хапките. Декорираме по желание с какао и сервираме охладени с чаша кафе.
за основата:
30 гр. масло
20 гр. кокосово масло (ако нямате го заменете с обикновено масло)
110 гр. орехови бисквити "ЕВЕРЕСТ"
80 гр. смлени орехи
2 1/2 с.л. кондензирано мляко
за крема:
100 гр. масло
200гр. пудра захар
за глазурата:
80 гр. шокола 50%
2 с.л. мляко
1/2 с.л. олио
какао за поръсване
Начин на приготвяне:
Приготвяме основата. В микровълноваа разтопяваме двата вида масло. В блендера смиламе бисквитките, орехите и добавяме кондензираното мляко, и разтопените масла. Сместа разпределяме и заглаждаме в квадратна тавичка (18 х18 см.) предварително застлана със свежо фолио, и я слагаме във фризера за 5-10 мин. В това време приготвяме масления крем, като разбием добре маслото и захарта за окло 5 мин. с помощтана миксера. Разпределяме крема равномерно върху добре охладената основа и връщаме обратно във фризера да се стегне крема. В купа заливаме шоколада с млякото и олиото и го слагаме в микровълновата да се разтопи за 1 мин., като на всеки 30 сек. разбъркваме. Разтопения шоколад оставяме да се охлади за 3-4 мин., след което го разстиламе върху добре охладеният слой крем. Оставяме всичко да се охлади добре в хладилника за около час, след което с помощта на остър нож загрят в гореща вода и добре подсушен нарязваме хапките. Декорираме по желание с какао и сервираме охладени с чаша кафе.
Много вкусен сладкиш! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Радвам се, че се е харесала :)
Изтриване